Home Cannabis 5 voedingsmiddelen met terpenen die je cannabis high kunnen versterken

5 voedingsmiddelen met terpenen die je cannabis high kunnen versterken

door drugsinc

5 voedingsmiddelen met terpenen die je cannabis high kunnen versterken

Terpenen zijn een hot topic in de cannabiswereld. In cannabis zijn meer dan 100 soorten terpenen aangetroffen, de geurige oliën die de plant zijn geur geven. Ze vinden hun oorsprong in de harsklieren van de bloem, naast THC en CBD, maar ze zijn niet uniek voor cannabis. Terpenen zijn overvloedig aanwezig in veel fruit en planten.

Net als cannabinoïden, wordt aangenomen dat terpenen de cannabiservaring beïnvloeden door zich te binden aan receptoren in de hersenen, waarbij verschillende terpenen verschillende therapeutische voordelen bieden. Het eten van voedsel dat rijk is aan terpenen en omega-3-vetzuren kan ook invloed hebben op de manier waarop je lichaam omgaat met cannabis, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Translational Research.

En hoewel iedereen een uniek endocannabinoïdesysteem heeft en cannabis anders ervaart, is er een lijst met vijf voedingsmiddelen gepubliceerd die, volgens de wetenschap, je high misschien een boost kunnen geven.

Noten

Vet voedsel kan je lichaam helpen om cannabinoïden zoals THC en CBD sneller op te nemen.

“CBD- en THC-verbindingen zijn in vet oplosbaar, dus vet is hun medium”, vertelt klinische voedingsdeskundige Kelly Dorfman. “Als je ze consumeert met voedsel dat vet bevat, zullen ze beter absorberen – net zoals vitamine E over het algemeen beter absorbeert als het in de vorm van olie wordt ingenomen.”

Noten zijn een gezonde en vetrijke optie die je misschien een beetje higher maakt en tegelijkertijd ook je hart beschermt. De hoge concentratie van gezonde vetten in noten kunnen de hartslag verlagen en gunstig zijn voor mensen met cardiovasculaire problemen.

Mango’s

Mango’s zitten boordevol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis. Myrceen zou een ontspannende werking hebben. Als je ongeveer een uur voordat je cannabis consumeert een mango eet, is het de bedoeling dat je cannabisreceptoren worden opgewarmd en klaar zijn om de cannabis efficiënter te verwerken.

Mango's zitten boordevol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis.
Mango’s zitten boordevol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis.

“Van myrceen is aangetoond dat het het maximale verzadigingsniveau van de CB1-receptor verhoogt, waardoor een groter maximaal psychoactief effect ontstaat. Voor de meeste mensen zal de consumptie van een verse mango, 45 minuten voor het inhaleren van cannabis, resulteren in een sneller begin van psycho-activiteit en een grotere intensiteit. “

Broccoli

Broccoli is al een van de gezondste dingen die je kunt eten, het zit boordevol ijzer, magnesium, selenium, vezels en zelfs eiwitten, en biedt een breed scala aan vitamines. Broccoli bevat ook veel bèta-caryofylleen, een terpeen dat populair is in cannabis. Het koppelen van de twee kan leiden tot rust. Stammen met veel bèta-caryofylleen kunnen ook pijn en ontsteking verminderen.

Zoete aardappelen

Zelfs voordat je cannabis aan de mix toevoegt, kunnen zoete aardappelen je humeur helpen verbeteren door de productie van serotonine te verhogen. Maar door het te combineren met cannabis, kunnen de euforische effecten van de bloem nog sterker zijn.

Zoete aardappelen zijn een geweldige bron van vitamine E, een voedingsstof die een sleutelrol speelt in de gezondheid van je hersenen en tegelijkertijd je hart beschermt. Volgens de Mayo Clinic heeft Vitamine E ook antioxiderende eigenschappen.

Thee

Over antioxidanten gesproken, thee zit er vol mee in de vorm van flavonoïden, die ook in cannabis voorkomen.

“Polyfenolen of flavonoïden zijn waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van wat thee tot een gezonde drank maakt”, aldus de Harvard School of Public Health. “Deze chemische verbindingen werken als antioxidanten, die de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam beheersen.”

In combinatie met cannabis kunnen de antioxidanten in thee je cannabiservaring doen gaan in de richting van verdoving en ontspanning. Cannabisthee is over de hele wereld populair en men gelooft dat het eerste geregistreerde medische recept van wiet, in 2737 voor Christus, in de vorm van met cannabis geïnfundeerde thee kwam.

Bronnen o.a. GreenState (EN), Namaste (EN), PotGuide (EN), TheGrowthOp (EN)

Gerelateerde artikelen

1 opmerking

Geraldo Jose Camargo 20 mei 2021 - 01:05

Olá gostaria de poder receber mais informações e ou dicas de site, livro que traga mais sobre plantas comestíveis que interagem bem como a manga, preciso de dicas de temperos e outros para desenvolver projeto de horta urbana .

Beantwoord

Laat een reactie achter