7 manieren om eenvoudig cannabis te kweken op basis van hydrocultuur

door drugsinc

7 manieren om eenvoudig cannabis te kweken op basis van hydrocultuur

Sinds de opkomst van cannabis de verkoop enorm heeft doen toenemen, vinden veel mensen over de hele wereld manieren om het op verschillende manieren te gebruiken. Niet alleen worden cannabis en cannabissoorten gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar gebruikers profiteren ook optimaal van de medicinale eigenschappen.

Het kweken van je eigen set is echter een voortdurende trend onder marihuanagebruikers. Er zijn veel manieren waarop je thuis marihuana kunt kweken. Het telen van de plant in de grond is misschien de standaardmanier om te groeien, maar in de moderne tijd zijn er nieuwe methoden opgekomen. Het hydrocultuursysteem is een methode waarbij niet volledig gebruik wordt gemaakt van grond.

Wat is hydrocultuur cannabis?

De term hydrocultuur is afgeleid van Latijnse terminologie die het werk van water betekent. Het is een soort systeem waarbij een teler cannabis kweekt in water verrijkt met specifieke voedingsstoffen. Bovendien is het water op een hoog niveau zuurstofrijk voor de kweker om zonder problemen cannabis te kweken. Aangezien er geen bodem is betrokken bij zo’n groeisysteem, denken sommige lezers misschien, hoe gebeurt dit dan in de eerste plaats?

De wietplanten worden op een inerte teeltwijze steriel geplaatst. Alle voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei van de cannabisplant worden in het beginproces in water gemengd. Een dergelijke methode heeft de neiging om lucht, water en voedingsstoffen aan de cannabisplant toe te voegen via verschillende media voor zijn groei zonder het gebruik van substantiële wortelwebben. Wanneer een plant er geen gigantische webben onder laat groeien, produceert hij veel sneller. Als je op zoek bent naar uitstekende opbrengsten, zorg er dan voor dat je de controle over de atmosfeer waarin de gewassen groeien hebt. Met dit proces kun je het absorptiepercentage van de plant uit zowel lucht als water regelen.

Hoewel de hydrocultuurmethode een beetje populair is in door droogte geteisterde regio’s, zijn er nog steeds manieren waardoor je het hele proces gemakkelijker kunt maken. Laten we zeven manieren toelichten die effectief en efficiënt kunnen zijn bij het kweken van cannabis in een hydrocultuursysteem.

1. RSS

Verschillende telers volgen deze techniek om cannabis te kweken vanwege de eenvoudige opzet. Voor deze aanpak heb je alleen bloempotten nodig van 12 liter met geëxpandeerde kleibolletjes. Verbind de potten door een medium van afvoer nabij de bodem. Terwijl je de pomp en de tank aan de potten bevestigt, zorgen ze ervoor dat er water naar de cannabis wordt gevoerd wanneer de timer afgaat. RSS is een effectieve methode en is een ideale optie voor een beginnende teler.

2. Diep Water Cultuur methode: Hydro DWC

Bij de DWC-methode hang je de wortels in de lucht. Door zo’n techniek moet je de wietplant kweken in een container boven een andere tank. Vul de bak met kleiballen en laat het water er doorheen lopen zodat het de bodem bereikt met alle voedingsstoffen. In DWC worden de wortels van de plant gevoed vanuit het water van de tank. Met behulp van de luchtpomp krijgt het water voldoende zuurstof om het proces eenvoudiger en effectiever te maken.

3. Eb en Vloed

Bij deze methode laat je de wortels enkele seconden onder stromend water lopen en volg je de cyclus van het legen ervan gedurende de dag. De pomp die onder de tafel is geplaatst, helpt bij het overstromen van de wortels met voedingsrijk water. Door dit proces groeien je wortels goed en krijgt de plant af en toe voldoende voedingsstoffen.

4. Nutrient Film Techniek

Deze filmtechniek is ideaal voor het kweken van klonen met kleinere takken. Het NFT-systeem zorgt ervoor dat het water in een hellend vlak naar boven wordt gepompt. Dit proces zorgt ervoor dat het waterfilter teruggaat naar de onderste helft van de tank, waar de wortels de aanwezige voedingsstoffen bereiken en er effectief van profiteren. Het is ook een van de gemakkelijkste manieren om opnieuw te gebruiken en schoon te maken.

5. Aeroponie

Met deze techniek kunt u de planten in specifieke trays plaatsen met gaten met neopreenschijven. In elke schijf kun je een kloon plaatsen. Zorg ervoor dat je de wortels naar de onderkant van de schijf laat vallen. Het sproeisysteem in het PVC-buiscircuit houdt de wortels vochtig door een continue waterstroom. Aeroponics is een ideale optie onder de hydrocultuur manieren die wortels effectief kunnen klonen.

6. Gebruik van kleikorrels

Naast de effectieve technieken en methoden om hydrocultuur te kweken, zijn er ook specifieke opties om het proces te vergemakkelijken. Het gebruik van kleikorrels werkt als een ideale substraat optie en kan ook door nieuwkomers worden gebruikt. Kleikorrels maken het voor de telers gemakkelijker om voedingsstoffen en water te doorlopen zonder hun cannabisplanten te verdrinken.

7. Pertile

Deze amorfe stollingssteen is beroemd in de plantkunde, tuinbouw en landbouw. Het werkt als een medium- en bodemaanpassing voor het proces van stekken en hydrocultuur. Pertile maakt het voor telers gemakkelijker in de vroege stadia van de groei en is een ideaal substraat. Bovendien helpt de steen verdichting te voorkomen en water en voedingsstoffen effectief te laten circuleren.

Tot slot

Elke techniek of systeem onder hydrocultuur heeft zijn eigen manier om met de groei van de plant om te gaan. Deze verschillende methoden helpen niet alleen bij het kweken van cannabisplanten in verschillend tempo, maar ze zorgen er ook voor dat de plant efficiënt en effectief groeit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]