Borat klaagt Amerikaans cannabisbedrijf aan

door Team Inc.

2021-07-15-Borat klaagt Amerikaans cannabisbedrijf aan vanwege reclamebord

Sacha Baron Cohen, die het personage Borat heeft gemaakt en speelt, eist ​​$9 miljoen van Solar Therapeutics Inc, een in Massachusetts gevestigde cannabisapotheek die het personage op een billboard heeft gebruikt.

‘Dhr. Baron Cohen heeft in zijn leven nog nooit cannabis gebruikt. Hij zou nooit deelnemen aan
een reclamecampagne voor cannabis, voor welk bedrag dan ook’, aldus een civiele klacht ingediend bij de Amerikaanse rechtbank door de advocaten van Sacha Baron Cohen.

De apotheek zou Borat op een billboard hebben gebruikt zonder zijn toestemming, volgens documenten die zijn ingediend bij de United States District Court in Boston. Het billboard voor Solar Therapeutics Inc. uit Somerset toonde Borat met twee duimen omhoog en de woorden “It’s nice!” – een van de quotes van Borat.

Borat gebruikt geen cannabis

“Door gebruik te maken van het reclamebord hebben de beklaagden het publiek ten onrechte laten weten dat de heer Baron Cohen hun producten goedkeurt en verbonden is met hun bedrijf”, staat in de klacht die maandag werd ingediend. “Integendeel, de heer Baron Cohen heeft in zijn leven nog nooit cannabis gebruikt.”
Het reclamebord langs een snelweg in Massachusetts werd in april afgebroken, drie dagen nadat de advocaten van Baron Cohen een stakingsbevel naar de apotheek hadden gestuurd.

Lees meer op aljazeera.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]