Canadese regering verleent 3 miljoen dollar voor onderzoek naar psilocybine

door drugsinc

Canadese regering verleent 3 miljoen dollar voor onderzoek naar psilocybine

Het Canadese federale onderzoeksbureau zal onderzoekers 3 miljoen dollar geven om de voordelen van het gebruik van psilocybine voor de behandeling van psychische aandoeningen te onderzoeken.

Vorige week lanceerden de Canadian Institutes of Health Research (CIHR) een subsidieaanvraag om psychedelica-geassisteerd psychotherapie-onderzoek te financieren voor drie specifieke psychische aandoeningen.

Het onderzoek ondersteunt fase 1 of 2 gerandomiseerde klinische onderzoeken die relevant zijn voor het gebruik van psilocybine voor de behandeling van afhankelijkheid of aandoeningen van middelengebruik, depressieve stoornissen en psychische problemen aan het einde van het leven bij patiënten met kanker in een gevorderd stadium.

Het doel is om de wetenschappelijke basis te versterken en het onderzoek uit te breiden door middel van nieuwe klinische onderzoeken.

Mogelijkheden tot financiering onderzoek naar psilocybine in Canada

Financiering zal worden verstrekt door de Canadian Drugs and Substances Strategy (CDSS), onder leiding van Health Canada en in samenwerking met het CIHR Institute of Neurosciences, Mental Health and Addiction (CIHR-INMHA).

“De huidige financieringsmogelijkheid zal de wetenschappelijke basis rond door psilocybine ondersteunde psychotherapie uitbreiden om praktische beleidslijnen en voorschriften te informeren die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van Canadezen en mensen in Canada die psychiatrische stoornissen ervaren”, luidt de aankondiging van de financiering.

Mogelijkheden tot financiering onderzoek naar psilocybine in Canada (afb.)
Mogelijkheden tot financiering onderzoek naar psilocybine in Canada (afb.)

Het totale fonds van $ 3 miljoen zal worden opgesplitst in drie beurzen, waarbij het maximale bedrag per beurs $ 500.000 per jaar is voor maximaal twee jaar voor een totaal van $ 1 miljoen per beurs die elk een psychische stoornis bestudeert.

“Het wordt sterk aangemoedigd dat mensen met geleefde en/of levenservaring worden opgenomen in het onderzoeksteam om, indien van toepassing, deel te nemen aan het ontwerp, de implementatie, het mobiliseren van kennis en/of andere aspecten van het onderzoeksproces”, luidt de beschrijving van de financiering.

De aanmeldingsdeadline loopt tot 6 september en de aanmeldingsdeadline eindigt op 4 oktober. De financiering start begin maart 2023.

Het CIHR zal webinars organiseren om aanvragers met de vereisten van deze financiering te ondersteunen en vragen te beantwoorden, waarvan de eerste op 9 juni begint.

Bronnen o.a. Canada (EN), Filtermag (EN), MuggleHead (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]