4 mentale gezondheidstips voor liefhebbers van wiet

door drugsinc

4 mentale gezondheidstips voor liefhebbers van wiet

Mei is de Mental Health Awareness-maand en een krachtige tijd om na te denken over mentale gezondheid en emotionele welzijn. Voor mensen die van wiet houden, zijn er verschillende manieren waarop we onszelf deze maand kunnen eren en onze geestelijke gezondheid kunnen controleren, en elke maand in de toekomst.

Met zoveel gaande in de wereld om ons heen, is het belangrijk dat we extra tijd nemen om onze gevoelens te verwerken, nieuwe manieren uit te proberen om ons beter te voelen, of de hoofdoorzaak te identificeren van patronen waaraan we maar niet lijken te ontsnappen. Dit kan inhouden dat we onze relatie met cannabis evalueren of zelfs diepgaande gesprekken voeren met dierbaren.

Maar hier is een kleine spoiler. Soms is het enige antwoord dat je zult vinden, dat je een mens bent met complexe hormonen, chemicaliën en emoties. Iedereen gaat op verschillende manieren met het leven om, en het is jouw taak om de manieren te vinden die gezond en beheersbaar zijn voor jouw unieke leven.

Hier zijn vier manieren waarop mensen met een cannabis-levensstijl extra aandacht aan hun geestelijke gezondheid kunnen geven:

Wissel tijd die je besteed op social media om voor naar zelfonderzoek

Sociale media kunnen onze hersenen en onze emoties in een stroomversnelling brengen bij het verversen van een tijdlijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat sociale media niet altijd de meest cannabisvriendelijke plek zijn. Beoordeel hoeveel tijd je op sociale media doorbrengt en hoe je je daarbij voelt. En wees niet bang om eens een keer een pauze te nemen.

Er zijn veel hypothesen over wat al onze tijd op internet met onze hersenen doet, en we moeten niet vergeten dat we nog niet in de Matrix leven.

Het verminderen van je tijd op sociale media is een goede manier om tijd vrij te maken om aandacht te besteden aan je eigen gedachten en gevoelens – een activiteit die een stuk gemakkelijker is als je geen constante stroom van meningen en koppen op je afkomt.

Stel limieten in op je telefoon die je eraan herinneren om een pauze te nemen na tien minuten scrollen of ga cold turkey en verwijder de apps volledig. En geen bedrog door in te loggen op je desktop of via je browser!

Gebruik de extra tijd om na te denken, een joint aan te steken en te mediteren, of een paar pagina’s uit een nieuw boek te lezen.

Zoek meer zonlicht op

Dit is er een waarvan we echt hopen dat het voor iedereen mogelijk is.

Zoek een zonnestraal en blijf er minstens twintig minuten in. Je kunt een dagboek bijhouden op een bankje in het park, doelloos uit het raam staren, een rondje draaien om een blokje om en er een roken, of gewoon op het tapijt liggen en een dutje doen. Waar het om gaat is dat je in het licht van die gigantische, gasvormige, brandende ster komt en mooie invloed op je mentale gezondheid heeft!

Zoals velen van ons weten, helpt zonlicht ons lichaam om vitamine D aan te maken en een gebrek aan vitamine D kan leiden tot gevoelens van depressie. Het lijkt misschien eenvoudig, maar onze blootstelling aan de zon kan een grote invloed hebben op ons humeur en na verloop van tijd op onze geestelijke gezondheid.

Zoek meer zonlicht op voor je mentale gezondheid (afb.)
Zoek meer zonlicht op voor je mentale gezondheid (afb.)

Studies tonen aan dat mensen met meer melanine het moeilijker hebben om voldoende vitamine D aan te maken, wat betekent dat we misschien met onze artsen moeten praten over andere manieren (behalve de zon) om vitamine D in ons systeem te krijgen, zoals een dagelijks supplement.

Het maakt niet uit hoeveel melanine je hebt, vergeet de zonnebrandcrème niet.

Leef in jouw waarheid

Het leven is elke dag gek. Het komt met hoogte- en dieptepunten, plus alles daartussenin. Neem de tijd om te erkennen wat je allemaal hebt meegemaakt en hoe het je heeft gevormd tot de persoon die je nu bent. Een goede mentale gezondheid is super belangrijk.

Neem beslissingen op basis van wat het beste voor je is, en laat niemand je beschamen omdat je anders bent. Vechten tegen wie je werkelijk bent, zal je mentale gezondheid op de proef stellen – je verdient het om in je waarheid te leven.

Als je een geestelijke gezondheidsdag van jouw werk nodig heeft en dit kunt doen, neem die dan. Als je hardere grenzen moet stellen om je doelen te bereiken, doe dat dan. Als je je familie moet vertellen dat je graag wiet rookt om stress te beheersen, dan is het vandaag de dag.

Geef jezelf toestemming om prioriteit te geven aan je welzijn en voel je niet schuldig over het hebben van een gevoel van zelfbehoud (zelfs als het een beetje vreemd voor je voelt).

Onderzoek therapie en wees niet bang voor medicijnen

De cannabisgemeenschap zit vol met veel verschillende soorten mensen. Er zijn mensen die barsten van de passie, vastberadenheid, energie en de middelen die ze nodig hebben om in orde te zijn. En het staat ook vol met mensen die een trauma hebben meegemaakt en de aandacht van een professional in de geestelijke gezondheidszorg verdienen om erover te praten.

Vergeet daarom niet: soms is wiet niet genoeg om ons aan de andere kant van de grootste uitdagingen van het leven te brengen. De plant kan niet terug in de tijd gaan en onze hersenen opnieuw bedraden of ons trauma uitwissen.

Wiet is een ongelooflijk hulpmiddel en een echte metgezel wanneer farmaceutische medicatie niet toegankelijk is – en soms zelfs naast geneesmiddelen. Maar soms zijn medicijnen op recept nodig, en dat is geen schande. Er kunnen meerdere dingen tegelijkertijd aan de hand zijn. Zorg goed voor je mentale gezondheid.

Misschien vind je een nieuw soort rust in het roken van soorten voor je unieke problemen, praten met een professional in de geestelijke gezondheidszorg en een beetje medicatie nemen. Het is een voorrecht om het geld en de tijd te hebben om op deze manier in jezelf te investeren, en schaam je zeker niet om hulp te zoeken.

Het consumeren van cannabis kan een belangrijk onderdeel zijn van onze zelfzorg, maar als mensen hebben we soms meer dan één ding nodig om onze geestelijke gezondheid echt te verbeteren. Deze tips zijn slechts een startpunt. De rest van jouw geestelijke gezondheidsreis wacht op je zodra je klaar bent om te beginnen.

Bronnen o.a. EverydayHealth (EN), HopeMentalHealth (EN), Leafly (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]