Cannabisaandelen pieken door mogelijke federale decriminalisering

door Team Inc.

2022-07-15-Cannabisaandelen pieken door mogelijke federale decriminalisering

De cannabisaandelen stegen donderdag nadat Bloomberg meldde dat de Senaatsdemocraten volgende week een federale decriminaliseringswet zullen indienen.

Bronnen vertelden Bloomberg dat Majority Leader Chuck Schumer samenwerkte met senatoren Cory Booker (D-NJ) en Ron Wyden (D-Oregon) aan het wetsvoorstel. Ze hebben aanpassingen gedaan aan het huidige conceptwetsvoorstel dat vorig jaar werd verspreid.

De aandelen van Tilray Brands stegen maar liefst 20%, terwijl Aurora Cannabis 10% piekte en Canopy Growth 7% klom. Het trage tempo van de federale legalisatie-inspanningen heeft de sector geen goed gedaan.

Cannabis Administration and Opportunity Act

Het wetsvoorstel, genaamd de Cannabis Administration and Opportunity Act, zou marihuana verwijderen uit de Controlled Substances Act, die marihuana classificeert als een lijst-1 verdovend middel. Het zou staten volgens Bloomberg nog steeds toestaan ​​om productie- en distributieverboden te handhaven of uit te vaardigen.

Het wetsvoorstel zou ook subsidies bieden aan achtergestelde gemeenschappen om de recreatieve marihuana-markt te betreden. Het Huis heeft in april al gestemd om marihuana te decriminaliseren, eerdere veroordelingen uit te bannen en belastingen toe te passen op nieuwe cannabisbedrijven.

De wetgeving heeft een grote kans van slagen wanneer het de Republikeinen van de Senaat bereikt, aangezien het wetsvoorstel waarschijnlijk ten minste 60 stemmen nodig heeft om de gelijk verdeelde kamer te passeren.

Bron: markets.businessinsider.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]