Cannabisgebruik meer geaccepteerd dan tabak in Australië

door Team Inc.

2022-07-17-Cannabisgebruik meer geaccepteerd dan tabak in Australië

Regelmatig cannabisgebruik wordt nu meer geaccepteerd door Australiërs dan het roken van tabak, blijkt uit onderzoek. De steun groeit voor strengere straffen voor het verstrekken van sigaretten aan minderjarigen en een hardhandig optreden tegen e-sigaretten, onthult de National Drug Strategy Household Survey.

De gegevens van 2019, samengesteld door het Australian Institute of Health and Welfare, vroegen ongeveer 20.000 mensen van 14 jaar en ouder naar hun houding ten opzichte van drugs.

Meer steun voor cannabisgebruik en legalisering

Hieruit bleekt dat voor het eerst meer respondenten (20 procent) regulier cannabisgebruik steunde, vergeleken met 15 peocent voor tabak. Naarmate cannabis meer algemeen geaccepteerd is, groeit het aantal Australiërs die vinden dat er hogers straffen moeten staan aan het verschaffen van tabak aan minderjarigen. Dit is ook in lijn met het dalende aantal rokers in het land.

Ongeveer 85% van de Australiërs was voorstander van strengere wetshandhaving tegen het verstrekken van tabak aan minderjarigen. Ongeveer zeven op de tien vonden dat het gebruik van elektronische sigaretten of e-sigaretten op openbare plaatsen zou moeten worden beperkt.

De steun was het hoogst in de Australian Capital Territory (ACT), met 72% voor de beperking van het gebruik van e-sigaretten, vergeleken met 61% in de Northern Territory. Tegelijkertijd steunen twee op de vijf Australiërs nu de legalisering van cannabis, een stijging van 16% in het afgelopen decennium.

In sommige gebieden, waaronder Sydney, was de steun voor het legaliseren van cannabis maar liefst 60%. In Melbourne vond 57% dat de drug legaal moest worden gemaakt voor persoonlijk gebruik, terwijl 47% van de inwoners van Brisbane voorstander was van legalisering.

Bron: theguardian.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]