skip to Main Content
Menu
Wat Is De Drug 2C-B En Wat Zijn De Effecten?

Wat is de drug 2C-B en wat zijn de effecten?

Spread the love ✌🏼

Decennia lang wisten alleen kenners van psychedelische middelen wat 2C-B was. Tot 1997 werd het het in smartshops verkocht, maar werd daarna verboden en verdween van het toneel. 2C-B valt sinds 1997 onder de Opiumwet. Het wordt beschouwd als een harddrug. Bezit, productie en handel zijn strafbaar. Nu steeds meer dealers van het bestaan en de effecten weten, wordt de drug steeds meer verkocht op het darknet.

Het middel is het beste te vergelijken met xtc. Op de xtc-markt werd het middel ook veel verkocht, maar gebruikers kregen dus soms heel wat anders. De effecten zijn net als bij iedere drug afhankelijk van de dosis. Bij een lage dosis tot 10 milligram heeft de werking veel weg van het slikken van het veel bekendere xtc-pilletje. Gebruikers ervaren een euforisch gevoel en krijgen zin in seks. Het wordt dan ook vaak als lustopwekker gezien.

Bij een hogere dosering wordt het meer een tripmiddel als paddo’s, met de werkende hallucinogene stof psilocybine. Je raakt in een vrij intense trip waarin kleuren kunnen veranderen, en dingen in je omgeving vervagen of vervormen. Dit effect kan 3 tot 6 uur duren. Wel zijn de effecten makkelijker te sturen dan bij het gebruik van paddo’s. Dat kan wel veranderen wanneer gebruikers meer dan 12 milligram tot zich nemen.

Verslaving en andere risico’s

De kans op verslaving is klein. Wel went je lichaam bij veelvuldig gebruik aan de stof waardoor je steeds meer nodig hebt van de stof om het gewenste effect te krijgen. Het grootste risico is een bad trip doordat het middel verkeerd valt waardoor je een gevoel van angst kan ervaren en de controle verliest. Dit risico is groter wanneer je al slecht in je vel zit of het in een vreemde omgeving gebruikt. Wees dus altijd voorzichtig met de dosering. Omdat 2C-B een illegaal middel is weet je namelijk nooit hoeveel milligram een pil precies bevat.

Lees meer op jellinek.nl (Bron)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top