Cannabiswetten volgende maand versoepeld in Thailand

door Team Inc.

2022-05-19-Cannabiswetten volgende maand versoepeld in Thailand

Iedereen die in Thailand geïnteresseerd is in het kweken van cannabisplanten en hennep voor thuisgebruik, kan dit vanaf volgende maand doen zonder toestemming van de autoriteiten. De planten worden verwijderd van de categorie 5 verdovende middelenlijst.

Telers van cannabisplanten en hennep zullen zich als zodanig moeten registreren via Pluk Kan, een mobiele applicatie die is ontwikkeld en beheerd door de FDA. Ondanks de wettelijke versoepeling, zullen extracten met meer dan 0,2% tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis, nog steeds worden erkend als een stof van categorie 5 en worden gereguleerd door wetten met betrekking tot de controle en onderdrukking van verdovende middelen, aldus een functionaris van de FDA.

Wie voor commerciële doeleinden wietplanten en hennep wil telen, moet wel toestemming vragen aan de autoriteiten. Voor het importeren van wietzaden, of andere delen van de planten, is vanaf 9 juni geen toestemming meer nodig. In plaats daarvan zal de invoer van deze producten worden toegestaan ​​en gereguleerd op dezelfde manier als andere plantenzaden, zei hij.

Geïmporteerde cannabisextracten

Producten gemaakt met cannabisextracten die vanuit andere landen naar Thailand worden gebracht, hetzij persoonlijk door reizigers of per post verzonden, zullen worden gereguleerd onder verschillende wetten, afhankelijk van de productsoorten, zei hij. Deze zijn grofweg in te delen in twee categorieën: geïmporteerde voedingsmiddelen en cosmetica.
De FDA werkt nog steeds aan het wijzigen van maximaal zeven wetten die nodig zijn om andere kruidenproducten die zijn gemaakt met cannabis- en hennepextracten toe te staan ​​en te reguleren.

Bron: bangkokpost.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]