DEA waarschuwt voor felgekleurde “regenboog” fentanyl

door Team Inc.

fentanyl-drugs

Een nieuwe verkooptruc in drugsland: regenboogfentanyl. De felle kleuren zijn bedoeld om jongeren aan te spreken. De drug – verpakt in kleurrijke pillen – lijkt soms ook sterk op andere producten, wat suggereert dat het veilig is.

“Gekleurde pillen bestaan ​​al een paar jaar. Meestal waren het blauwe pillen met het label ‘M30’ om oxycodon te vervalsen, wat een veel zwakkere opioïde is, “zei Joseph Palamar, een universitair hoofddocent bij het Department of Population Health van NYU Langone Health, die trends in illegale fentanyl heeft bestudeerd.

Snoep, stoepkrijt of fentanyl?

Er zijn niet alleen pillen in omloop maar ook poeders en blokken die vaak veel lijken op snoep of stoepkrijt. Deze worden in verschillende staten verkocht en kunnen een serieuze bedreiging vormen voor jonge mensen. Op dit moment is deze handel slechts een klein onderdeel van de veel grotere, aanhoudende opioïdencrisis. Fentanyl is extreem verslavend en dodelijk als iemand een overdosis neemt.

Ouders zijn bang dat hun kinderen in aanraking komt en met de drugs omdat ze denken dat het iets anders is. Palamar: “Ik denk niet dat de kleur van de pillen het gevaar voor mensen die geen fentanyl gebruiken enorm vergroot, maar het kan gebeuren dat iemand zijn pillen binnen het bereik van kinderen laat liggen.”

Hij voegde eraan toe: “We moeten on realiseren dat deze pillen veel geld kosten. De meeste mensen zullen ze dan ook niet zomaar rond laten slingeren of uitdelen als Halloween-snoep.”

Bron: edition.cnn.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]