skip to Main Content
Menu
3 Dingen Waar Oudere Volwassenen Die Marihuana Gebruiken Voorzichtig Mee Moeten Zijn

3 dingen waar oudere volwassenen die marihuana gebruiken voorzichtig mee moeten zijn

Spread the love ✌🏼

Nu marihuana in verschillende landen en ook vele staten van Amerika een legale status heeft verworven, heeft het gebruik van cannabis een proces van herevaluatie doorgemaakt. Mensen van alle leeftijden staan nu meer open om de plant uit te proberen, of het nu voor recreatieve of medicinale doeleinden is. Een van de snelst groeiende demografieën zijn de babyboomers – uit de geboortegolf na de Tweede Wereldoorlog.

Uit een nieuw onderzoek bleek dat het gebruik van marihuana tussen 2016 en 2018 bijna is verdubbeld onder mannen in de leeftijdscategorie van 65 tot 69 jaar.

Volgens NBC News:

Mannen in de leeftijd van 60 tot 64 jaar meldden de hoogste percentages marihuanagebruik, waarbij 12,6 procent van de ondervraagden zei dat ze het medicijn in de afgelopen 30 dagen in 2018 hadden gebruikt, tegen 8,9 procent in 2016. In dezelfde periode is het gebruik ook bijna verdubbeld onder mannen van 65 tot 69 jaar (stijgend van 4,3 procent in 2016 naar 8,2 procent in 2018) en onder mannen van 70 tot 74 jaar (van 3,2 procent naar 6 procent). Het gebruik onder vrouwen veranderde minder.

Medeauteur van de studie Bill Jesdale vertelde dat hij enkele theorieën heeft over waarom steeds meer oudere volwassenen wiet gebruiken, zoals een grotere bereidheid om toe te geven dat ze het gebruiken omdat er minder taboe op zit, een grotere beschikbaarheid van de drugs is en steeds minder remmingen zijn tegen het gebruik.

Er zijn ook andere bijdragende factoren, waaronder een wereldwijde neiging tot meer natuurlijke medicijnen, en oudere volwassenen die specifiek op zoek zijn naar pijnverlichting en slaapmiddelen, bij voorkeur degene die geen significante bijwerkingen hebben.

Hoewel jongvolwassenen nog steeds de grootste gebruikers van cannabis in de Verenigde Staten zijn, baart de toename van het gebruik door ouderen en senioren sommige onderzoekers zorgen; er zijn een paar factoren die het effect van marihuana op hen kunnen beïnvloeden.

Hier zijn drie van de meest urgente:

Reacties met medicatie

De meest urgente kwestie waar medische experts zich zorgen over maken, is het mogelijke effect dat marihuana kan hebben op veelgebruikte medicijnen die door oudere volwassenen worden ingenomen. Een recensie gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology zegt dat marihuana kan interageren met gewone hartmedicijnen, zoals statine en bloedverdunners. Gebruik van marihuana kan de tijd waarin deze medicijnen effect hebben, veranderen en kan ook leiden tot overmatig bloeden.

Mensen moeten ook vermijden om marihuana te combineren met medicijnen tegen epilepsie of een andere stof die sterke effecten heeft. Als ze geopereerd worden, is het belangrijk voor oudere volwassenen om het gebruik van marihuana aan artsen bekend te maken, inclusief het gebruik van CBD. De verbinding is ook in verband gebracht met het veranderen van de manier waarop de lever doseringen in medicijnen verwerkt.

Hoger risico op vallen en ongevallen

Hoewel dit vooral voor senioren zou moeten gelden, kan het gebruik van marihuana leiden tot duizeligheid en een gevoel van onbeheerst gevoel over je lichaam. Dit kan op zijn beurt het risico op vallen en betrokken raken bij allerlei ongevallen vergroten. Vallen vormt een ernstig risico voor senioren, waarbij 1 op de 5 leidt tot hoofdletsel of gebroken botten.

Verwarring

Senioren en volwassenen met een hoger risico op dementie en verwarring moeten voorzichtig zijn met hun marihuana-inname, vooral wanneer ze producten met een hoog THC-gehalte consumeren. THC en zijn psychoactieve effecten kunnen onverwachte bijwerkingen veroorzaken bij mensen die psychiatrische aandoeningen hebben gehad of er aanleg voor hebben.

Bronnen o.a. CNN (EN), Leaderpost (EN), NBC News (EN), TheFreshToast (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top