Oregon legaliseert psychedelica

door Team Inc.

12-06-2020-Psychedelica legaal in Oregon

Deze week zijn psychedelische drugs gelegaliseerd in Oregon. Daarmee is het de eerste staat in Amerika die deze drug legaliseert. Dit brengt het gesprek op gang over paddo’s en andere psychoactieve stoffen.

Met de legalisering van cannabis in Amerika en veel andere landen is het logisch dat hier een vervolg op komt. De logische vraag is: staan hallucinogenen in de rij om het nieuwe cannabis te zijn. Voorstanders erkennen de kleine stap van cannabis naar psychedelica. Toch zien ze ook in dat er weinig directe parallellen zijn tussen de snelgroeiende legale cannabisindustrie en de ontluikende psilocybine-beweging. Paddo’s zullen bijvoorbeeld niet binnen afzienbare tijd in de buurtapotheek liggen.

Psychedelische renaissance

Toch kunnen de resultaten in Oregon een voorbode zijn van wat komen gaat. Amerikanen geven steeds vaker aan dat ze openstaan ​​voor voorheen verboden drugs als remedie. Er wordt gesproken van een psychedelische renaissance. Daarmee is een eerste horde genomen om drugs als cocaïne, heroïne en methamfetamine te decriminaliseren. Psychedelica zijn na de jaren ’60 van het podium verdwenen, maar de laatste jaren is de drug weer in opspraak. Zeker als het gaat over het gebruik ervan als medicijn voor behandeling van PTSD, depressie, angst en andere aandoeningen. Klinische onderzoeken bij vooraanstaande medische instellingen zoals Johns Hopkins, NYU en UCLA hebben de geloofwaardigheid toegevoegd aan een voorheen gestigmatiseerde categorie.

Herintroductie psychedelica

Naast het gebruik als medicijn zijn er steeds meer mensen die microdoseren met lage doses psychedelica om beter te functioneren. De bestseller van Michael Pollan in de New York Times, How to Change Your Mind, heeft hallucinogenen opnieuw geïntroduceerd als positieve drug die kan bijdragen aan de geestelijke gezondheid van mensen. Zeker voor een grote groep mensen waarbij reguliere medicijnen niet aanslaan. Voorstanders zeggen dat de grootschalige legalisatie van cannabis de katalysator is voor het legaliseren van psychedelica.

De legalisering van psychedelica in Oregon werd aangenomen met ongeveer 56% van de stemmen. Het is een medisch programma, onder toezicht van de Oregon Health Authority, dat na een ontwikkelingsperiode van twee jaar zal worden ingevoerd. Psychedelica zoals paddenstoelen en MDMA zijn alleen verkrijgbaar bij door de overheid erkende instellingen en onder toezicht van doorgelichte zorgverleners.

Lees meer op adweek.com (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]