Home Drugs Onderzoek in 22 landen: Psychedelica stijgt, terwijl drugsgebruik van andere drugs daalt

Onderzoek in 22 landen: Psychedelica stijgt, terwijl drugsgebruik van andere drugs daalt

door drugsinc

Gebruik psychedelica stijgt wereldwijd, terwijl drugsgebruik van andere drugs daalt

Gegevens van meer dan 32.000 mensen uit 22 landen over de hele wereld tonen aan dat het gebruik van de meeste drugs, waaronder cannabis, is gedaald, terwijl de consumptie van psychedelica stijgt wereldwijd en nieuwe hoogten bereikt.

De resultaten van 2021 van de Global Drug Survey (GDS) laten zien dat “de percentages van bijna alle drugsklassen daalden. Dit kan de hogere leeftijd van het GDS2021-monster weerspiegelen of de trend weerspiegelen die we hebben gezien bij de meeste drugs (met name stimulerende middelen) die minder vaak worden gebruikt tijdens de COVID-19-pandemie.”

Hoewel de ervaring in sommige Canadese rechtsgebieden leek te wijzen op meer cannabisgebruik tijdens de pandemie, is recreatieve cannabis legaal in het land. Dat is niet het geval voor de overgrote meerderheid van de landen waar GDS-respondenten wonen.

Als we specifiek kijken naar hoe het gedrag van cannabisgebruikers voor en tijdens de pandemie veranderde, meldde 42 procent van de respondenten dat ze minder vaak joints/dampen/waterpijpen deelden, meldt de GDS.

In totaal gaf 25 procent van de ondervraagden aan dat ze geloofden dat ze het COVID-gerelateerde risico verminderden door hun losse cannabis minder vaak te delen en 24 procent zei dat ze vaker zelf gemaakte joints/bongs gebruikten.

Psychedelica stijgt, alcohol meest gebruikt

Over het algemeen was alcohol de meest gebruikte “drug”, genoemd door 92,8 procent van de respondenten, vergeleken met 94,0 procent in 2020.

“Mensen werden minder vaak dronken tijdens de lockdown en deelnemers hadden gemiddeld 25 procent van de tijd spijt van dronkenschap, met de grootste voorspellers van dronken worden, te snel drinken, hun drankjes mixen en uitgaan met mensen die zwaar drinken.”

Cannabis THC nam de tweede toppositie in, maar daalde dit jaar opnieuw, met 57,4 procent van de mensen die meldden THC te gebruiken in 2021, vergeleken met 64,5 procent in 2020.

Ook voor sigaretten, MDMA (algemeen bekend als ecstasy), cannabis CBD, cocaïne en amfetaminen daalden de gebruikspercentages.

De consumptie van LSD, ketamine en paddo’s daalde ook, maar de laatstgenoemde met slechts 0,4 procent. “Van degenen die LSD en paddo’s gebruikten in de afgelopen 12 maanden (ongeveer 3.000 respondenten voor elke stof), meldde ongeveer 22 procent dat ze het afgelopen jaar een van beide stoffen hadden ‘gemicrodoseerd‘”, merkt de samenvatting van het rapport op.

Bronnen: Eurekalert (EN), GrowCola (EN), Healthing (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter