San Francisco schort cannabisbelasting op om illegale verkoop van marihuana te bestrijden

door Team Inc.

2021-12-04-San Francisco schort cannabisbelasting op om illegale verkoop van marihuana te bestrijden

De toezichthouders van San Francisco hebben dinsdag unaniem een ​​verordening goedgekeurd om de Cannabis Business Tax van de stad tot eind volgend jaar op te schorten, in een poging de illegale verkoop van marihuana aan banden te leggen.

Volgens supervisor Rafael Mandelman, de auteur van de wetgeving, zou het opschorten van de stadsbelasting tot 31 december 2022 legale cannabiswinkels ondersteunen in hun strijd om te concurreren met illegaal verkochte wiet.
De kiezers in San Francisco keurden de belasting, die 1 tot 5 procent oplegt op bruto-inkomsten van cannabisbedrijven, in november 2018 goed. De belasting gaat naar verwachting in op 1 januari 2022.

Cannabisbedrijven goed voor de werkgelegenheid

“Cannabisbedrijven creëren goede banen voor San Franciscanen en leveren veilige, gereguleerde producten aan hun klanten”, zei Mandelman in een verklaring. “Helaas floreert de illegale markt door lagere prijzen ten opzichte van de legale bedrijven. Dat is slecht voor de economie en slecht voor de volksgezondheid. Illegale bedrijven betalen geen belasting, leveren gevaarlijke producten en stellen medewerkers bloot aan slechte omstandigheden. Het is niet het moment om een ​​nieuwe belasting op te leggen aan kleine bedrijven die zich net beginnen te vestigen en proberen te concurreren met illegale exploitanten.”

Het kantoor van Mandelman wees op een rapport van 19 december van het California Legislative Analyst’s Office waarin werd vastgesteld dat verhoogde staatstarieven voor cannabisbelasting rechtstreeks verband hielden met illegale verkoop van cannabis.

Diefstal bij legale cannabisretailers

Nu er steeds meer legale cannabiswinkels zijn, neemt ook diefstal toe. In een recent geval, op 16 november, stal een gewapende groep goederen ter waarde van duizenden dollars van cannabisretailer BASA, gevestigd in Grove Street. De inbraak was de vijfde op deze locatie.

“Cannabisbedrijven hebben, samen met vele andere retailers in San Francisco, te kampen met ongecontroleerde winkeldiefstallen”, zegt Mandelman. “San Francisco moet meer doen om deze bedrijven, hun werknemers en hun klanten te beschermen voordat we ze met een nieuwe belasting raken.”

Zodra de wetgeving van kracht wordt, zal de verkoop van cannabisbedrijven in de stad worden geanalyseerd. Het doel is om een ​​reeks aanbevelingen over het belastingtarief en de structuur voor winkels aan de raad van toezichthouders te presenteren en een nieuw plan voor 2023 uit te rollen.

Lees meer sanfrancisco.cbs.local.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]