Home Drugs Bezit harddrugs straks legaal in Vancouver?

Bezit harddrugs straks legaal in Vancouver?

door Ties Inc.

2020-11-29-Bezit harddrugs straks legaal in Vancouver?

Het hing al een tijdje in de lucht. De war on drugs kost miljarden en lost niets op. De gemeenteraad van Vancouver heeft zich dan ook unaniem uitgesproken over het omstreden harddrugsbeleid. Het in bezit hebben van kleine hoeveelheden drugs, waaronder bijvoorbeeld cocaïne, meth en heroïne is straks niet langer strafbaar als het aan de gemeenteraad ligt.

Dit plan van de gemeenteraad moet echter nog wel goedgekeurd worden door de Canadese overheid. Burgemeester Steward zet met dit plan in op een drugsaanpak die meer op gezondheid is gefocust. Deze beslissing komt nadat er een nieuwe hoogtepunt in bereikt in het aantal overdosissen in de stad. In British Columbia, de provincie waarin Vancouver ligt, is wegens het hoge aantal overdosissen drugs in april 2016 de noodtoestand afgekondigd. In oktober waren er in de provincie 162 doden door een overdosis. Noord-Amerika is in de greep van een opioïde-epidemie en Vancouver geldt als de hoofdstad van Canada voor overdosering.

Overdosering harddrugs 1

Voorstanders van drugshervorming

De stap werd verwelkomd door voorstanders van drugshervorming, die beweren dat het criminaliseren van drugsgebruik ineffectief en duur is. De Canadese premier Justin Trudeau liet in september nog verstaan dat hij geen voorstander is van een decriminalisering van drugs. “Ik denk dat er in crisissen zoals deze niet één wondermiddel is”, zei Trudeau.

Vancouver is van plan om het bezit van harddrugs zoals heroïne en cocaïne te decriminaliseren na een recordjaar voor sterfgevallen door overdoses. “Persoonlijk bezit en gebruik van drugs is geen strafrechtelijke kwestie, het is een gezondheidskwestie”, zei Kennedy Stewart, de burgemeester van de stad.

thetimes.co.uk (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter