Frequent cannabisgebruik geassocieerd met lagere kans van diabetes bij vrouwen

door Team Inc.

2022-01-15-Frequent cannabisgebruik geassocieerd met lagere kans van diabetes bij vrouwen

Volgens gegevens die zijn gepubliceerd in het tijdschrift Cannabis and Cannabinoid Research, is de kans kleiner dat vrouwen die vaak cannabis consumeren, diabetes mellitus krijgen.

Onderzoekers van de Texas A&M University beoordeelden de relatie tussen cannabisgebruik en diabetes in een landelijk representatieve steekproef van meer dan 15.000 volwassenen.

Cannabis tegen diabetes

Ze meldden dat vrouwen die vaak cannabis gebruikten veel zo’n vijftig procent minder kans hadden om de diagnose diabetes te krijgen dan vrouwelijke niet-gebruikers. Er werden geen verschillen waargenomen tussen vrouwen die slechts af en toe cannabis gebruikten en niet-gebruikers.

Onderzoekers identificeerden geen vergelijkbare resultaten bij mannen. Ze concludeerden: “Verdere studies zijn nodig om de relatie tussen cannabisgebruik, sekse en diabetes mellitus te onderzoeken.”
Verschillende eerdere onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen frequent cannabisgebruik en een lagere kans op diabetes bij volwassenen, terwijl klinische onderzoeksgegevens hebben aangetoond dat de toediening van THCV geassocieerd is met verbeterde glykemische controle bij type 2-diabetici.

Lees meer op norml.org (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]