Home Cannabis Het Thaise ministerie van Onderwijs wil cannabisvrije zones instellen

Het Thaise ministerie van Onderwijs wil cannabisvrije zones instellen

door Ties Inc.

2022-06-23-Het Thaise ministerie van Onderwijs wil cannabisvrije zones instellen

Minister van Onderwijs Trinuch Thienthong zei maakt zich zorgen over de gevolgen voor studenten na de recente decriminalisering. Trinuch geeft aan dat iedere staatsschool als cannabisvrije zone zal worden aangewezen. Het ministerie moet ervoor zorgen dat leraren en studenten de voor- en nadelen van het consumeren van cannabis begrijpen.

Daarom zal er een gesprek worden gevoerd met de gezondheidsafdeling van het ministerie van Volksgezondheid om meer details te verkrijgen over de plant en eventuele bijwerkingen van het gebruik van cannabis als ingrediënt in voedsel en dranken, waaronder koekjes, brood en drank. Ook moeten er restricties komen die het gebruik van cannabis strikt beperken. Het gebruik ervan in eten en drinken moet worden gecertificeerd.

Goede voorlichting

Dit initiatief wordt ondersteund door de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, die zei dat scholen die zijn aangesloten bij de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat studenten een vollediger begrip krijgen van cannabis. De heer Chadchart hield vol dat hij niet van plan is het regeringsbeleid te belemmeren, maar eerder de gezondheid en veiligheid van het publiek te waarborgen.

Hij verwees naar de recente gevallen van vier mensen die in het ziekenhuis werden opgenomen na overmatig gebruik van de plant, hoewel de resultaten van het onderzoek naar hun gevallen door de medische dienst van de BMA nog in behandeling zijn. Dr. Kiattiphum Wongrajit, de secretaris van het ministerie, zei dat het de uitvoering van preventieve maatregelen om misbruik van de drug te beteugelen, zal versnellen. Omdat de Cannabis- en Hennepwet nog moet worden goedgekeurd, kan de regering meer regels opleggen die verband houden met het ministerie van Volksgezondheid, zei Dr. Kiattiphum.

Maximaal 0,2 procent THC

Omdat cannabis van de lijst met verdovende middelen is geschrapt, kunnen delen van de plant nu voor medicinaal gebruik worden gebruikt. Dr. Kiattiphum zei dat de verkoop van cannabisproducten de economie kan helpen herstellen van de gevolgen van de pandemie.

Mensen moeten echter op hun hoede zijn om de plant voor recreatief gebruik te gebruiken vanwege het potentiële risico voor hun geestelijke gezondheid. Alle extracten die meer dan 0,2% tetrahydrocannabinol (THC) bevatten, worden nog steeds gecategoriseerd als illegale verdovende middelen.

“Hoewel cannabis van de lijst is geschrapt, moeten producten worden gecontroleerd. We hebben een waarschuwing uitgegeven om mensen te waarschuwen wiet te roken, omdat het hun geestelijke gezondheid kan beïnvloeden of verkeersongevallen kan veroorzaken”, zei Dr. Kiattiphum.

Bron: Bangkokpost.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter