Home Cannabis Gebruik van marihuana kan seks en orgasmes verbeteren, blijkt uit een kleine studie

Gebruik van marihuana kan seks en orgasmes verbeteren, blijkt uit een kleine studie

door Ties Inc.

2022-01-27-Gebruik van marihuana kan seks en orgasmes verbeteren, blijkt uit een kleine studie

Onderzoekers in Spanje voerden een kleine studie uit waarin ze mensen die alcohol, cannabis of geen van beiden gebruikten, ondervroegen over hun seksleven. Ze ontdekten dat mensen die alleen cannabis gebruikten, betere orgasmes en hogere niveaus van opwinding rapporteerden dan mensen die niet gebruikten of alleen alcohol gebruikten.

Eerder onderzoek en anekdotische rapporten suggereren dat cannabis iemands zin in seks en emotionele intimiteit kan stimuleren en seks gerelateerde angst kan verminderen. Sommige marihuanagebruikers zeggen dat het gebruik van de stof in de slaapkamer de opwinding, intimiteit en orgasmes verbetert.

Spaanse studie onderzoekt cannabis versus seks

En er is enig bewijs om hun beweringen te staven, volgens een kleine studie van onderzoekers van de Universiteit van Almeria in Spanje. Na onderzoek onder 274 Spanjaarden die tussen 18 en 30 jaar oud waren, ontdekten de onderzoekers dat degenen die cannabis gebruikten voor seks meer bevredigende ervaringen rapporteerden dan degenen die zich onthielden van wiet of van cannabis en alcohol.

Dit is niet de eerste studie die suggereert dat cannabis iemands seksleven kan verbeteren. Een onderzoek wees uit dat cannabis sommige homomannen hielp om minder angstig en emotioneel aanwezig te zijn tijdens de seks. Een andere studie suggereert dat cannabis het orgasme van een vrouw bevredigender kan maken. Een onderzoek uit 2017 wees uit dat mensen die regelmatig wiet gebruiken over het algemeen meer seks hebben dan hun niet-stoner tegenhangers. Deze onderzoeken waren klein en niet overtuigend, maar zouden hoop kunnen bieden aan mensen die worstelen met seksuele disfunctie.

dr. Jordan Tishler, een internist en voorzitter van de Association of Cannabis Specialists, zei eerder dat zijn patiënten regelmatig vragen hoe ze cannabis in hun seksleven kunnen opnemen. Vóór de behandeling noemen ze problemen als moeite met libido en opwinding, pijn bij penetratie, angst en PTSS, en moeite met het bereiken van een orgasme.

Cannabisgebruikers meer opgewonden

Cannabisgebruikers waren meer opgewonden en hadden meer orgasmes dan niet-gebruikers. Aan het onderzoek namen 89 mannelijke en 185 vrouwelijke vrijwilligers mee die ofwel cannabis, alcohol of geen van beide gebruikten. Mensen die andere drugs gebruikten of onderliggende aandoeningen hadden zoals depressie en suikerziekte werden uitgesloten van het onderzoek.

Ze ondervroegen elk van de 274 deelnemers over hun leeftijd, seksuele geaardheid, opleidingsniveau, cannabis- en alcoholgebruik en seksleven. Over het algemeen rapporteerden zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers die regelmatig cannabis gebruikten een betere seksuele functie dan degenen die helemaal geen wiet gebruikten. Toen de onderzoekers de seksuele functie opsplitsten in meer specifieke categorieën van verlangen naar seks, fysieke seksuele opwinding en orgasmen, ontdekten ze dat cannabisgebruikers meer opwinding en betere orgasmes rapporteerden, maar niet meer verlangen, dan niet-gebruikers.

Er waren enkele beperkingen aan de studie. Omdat de studie klein was, moeten de resultaten worden geïnterpreteerd, schreven de auteurs van de studie. Bovendien vertrouwden de onderzoekers op de zelfgerapporteerde antwoorden van de deelnemers, dus het is mogelijk dat hun antwoorden niet volledig representatief waren voor hun ervaringen. Het onderzoek was ook van korte duur waardoor de invloed van cannabis op het seksleven over een langere periode niet bekend is.

Lees meer op insider.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter