Is er een verschil tussen magic mushrooms en magic truffels?

door Team Inc.

2022-01-27-Is er een verschil tussen magic mushrooms en magic truffels

Veel mensen zijn bekend met de magic mushroom, of paddo’s. Je ziet ze met regelmaat verschijnen in films, series of cartoons en ze zijn ook in het wild te vinden. De magic mushrooms werden verkocht in Smartshops in Nederland, maar  dit is sinds 2008 verboden. In het verbod staat dat paddenstoelen met psilocybine, de werkzame stof in magic mushrooms, niet meer verkocht mogen worden. Als gevolg werd de magic truffel geïntroduceerd. Deze bevat dezelfde werkzame stof, maar groeit onder de grond en valt daarom niet onder de beschrijving van ‘paddenstoel’ volgens de Nederlandse wet. Toch zijn er mensen die een magic mushroom trip kiezen boven magic truffel trip, of andersom. Wat is nou het verschil?

Er zijn een aantal verschillen en overeenkomsten tussen magic mushrooms en magic truffels. Het grootste verschil is hoe ze groeien en hoe ze eruit zien. Beide groeien vanuit het mycelium, een wortelnetwerk wat bestaat uit miljoenen witte draadjes, wat ontstaat uit de sporen van de paddenstoel.

De magic mushroom is een paddenstoel die boven de grond groeit vanuit het mycelium, vergelijkbaar met een stuk fruit aan een boom. De magic truffel groeit onder de grond en wordt gecreëerd als samengroei van de draden van het mycelium. Het ziet eruit als een soort kleine bruin groene knol. Er bestaan verschillende soorten van beide en deze hebben verschillende vormen, maten en zelfs kleuren.

Werkzame stoffen in truffels en mushrooms

Een overeenkomst tussen magic mushrooms en magic truffels zijn de werkzame stoffen die ze bevatten, met als belangrijkste psilocybine. Als deze stoffen hetzelfde zijn, waarom hebben mensen dan toch een voorkeur voor de een of de ander? Vaak wordt er gezegd dat magic mushrooms sterker zijn of visueler dan magic truffels, maar dit is onjuist.

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten van beide en elke soort heeft een eigen effect. Sommige soorten zijn visueler en mentaal minder heftig, andere soorten hebben sterkere mentale trips en zijn visueel minder heftig. Het grootste verschil is dat bij magic mushrooms de hoeveelheid werkzame stoffen erg kan verschillen per paddenstoel. Het resultaat is dat de ene portie een stuk sterker kan zijn dan de andere. Bij truffels zijn de hoeveelheid werkzame stoffen stabieler, waardoor de trip een stuk voorspelbaarder is. 

Wat is het verschil in tripervaring

Een ander verschil wat veel mensen ervaren is dat magic mushrooms directer zijn. Hiermee bedoelen ze vooral het psychologische effect van de trip. Als je tijdens een magic mushroom trip over dingen gaat nadenken, ga je al snel diep in een mentaal en emotioneel proces. Hiermee kan je bijvoorbeeld blokkades oplossen en inzichten krijgen. Met magic truffels kun je in ditzelfde proces terecht komen, maar hierbij is het wat makkelijker te sturen. Is er een gedachte waar je niet mee bezig wil zijn, of ben je bijvoorbeeld op een festival en wil je niet teveel nadenken, dan kun je jezelf makkelijker afleiden met iets anders en verdwijnen de gedachten sneller. Dit geldt echter voor de meer ervaren trippers. Is het je eerste trip of heb je weinig ervaring? Dan zal dit verschil je niet opvallen.

Als laatste is er het verschil in hoe je de magic mushrooms of magic truffels kan krijgen. In veel landen groeien de magic mushrooms, in de herfst, in het wild en kan je ze plukken. Je moet wel weten waar je ze moet zoeken en oppassen dat je niet per ongeluk de verkeerde paddenstoel pakt. Er zijn ook veel giftige paddenstoelen die er erg op lijken. Een andere manier die wat sneller en makkelijker gaat is het zelf groeien. Dit kan bijvoorbeeld met eenvoudige growkits, waarmee je binnen een paar weken je eigen magic mushrooms gekweekt hebt.

Magic truffels zijn, afhankelijk van waar je woont, het makkelijkste om te vinden. Deze kan je kopen bij een smartshop of zelfs online, als je ouder bent dan 18.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]