Het laatste om in cannabis te investeren: een nieuwe marihuana-ETF met ticker symbool YOLO

door drugsinc

Het nieuwste om in cannabis te investeren: een nieuwe marihuana-ETF met het ticker symbool YOLO

Je leeft maar één keer, maar als het gaat om cannabis, zijn je beleggingsmogelijkheden schijnbaar eindeloos.

Voorbeeld: vorige week vond het debuut plaats van een nieuw marihuana-fonds fonds verhandeld genaamd de AdvisorShares Pure Cannabis ETF, een actief beheerd fonds met bijna $ 2,5 miljoen beheerd vermogen. De ETF wordt verhandeld onder de ticker YOLO en wordt ondersteund door BNY Mellon en bezit aandelen van grote Canadese telers zoals Aurora Cannabis en Canopy Growth.

Onderscheidt zich van tegenhanger ETFMG (MJ)

Een paar dingen over dit specifieke fonds onderscheiden het van zijn 3-jarige tegenhanger, de ETFMG Alternative Harvest ETF, ticker MJ. Ten eerste wordt het actief beheerd, wat betekent dat het met behulp van professionele fondsmanagers beter presteert dan de bredere cannabis fondsen. Ten tweede is het door banken gesteund, wat de geloofwaardigheid ten goede komt.

“Het vorige fonds hier, MJ, moest een soort van eind-rond doen” met zijn steun, vertelde ETF.com Managing Director Dave Nadig maandag aan de “ETF Edge” van CNBC. “Ze hebben een soort Latijns-Amerikaans vastgoedfonds omgezet in een marihuana-fonds. … Ze moesten Wedbush, een makelaar-dealer, gaan halen om de activa te houden. En dat is prima, maar het verschil is dat het geen bank is. Het is niet gereguleerd zoals een bank, en veel institutionele beleggers geven echt om deze dingen. “

“AdvisorShares heeft die hindernissen overwonnen door een vooraf goedgekeurde lijst van posities bij BNY Mellon samen te stellen”, zei Nadig.

“Omdat het actief wordt beheerd, moeten ze uiteraard weten wat OK is en wat niet OK is” om te handelen, zei hij. “Dus ze werken door hun ‘OK’-lijst en ze hebben een portfolio samengesteld dat, als je het bekijkt, eruitziet als een behoorlijk goede, pure, pure cannabis-ETF.”

YOLO is puur gericht op cannabis gerelateerde bedrijven

Een ander belangrijk onderscheid is de lijst met bedrijven van YOLO, die 20 aandelen omvat die direct of tangentieel betrokken zijn in de marihuanahandel. Nadig wees erop hoe ‘puur’ het eruit ziet in vergelijking met MJ, dat investeert in bedrijven als Scotts Miracle-Gro, tuinbouwproductiemaker en tabaksreus Philip Morris, in de hoop dat ze ook richting de cannabis branche gaan.

“Het nieuwe fonds, YOLO, ziet er echt als een pure inzet op cannabis uit”, zei hij. “Dit is een geval waar actief management zinvol kan zijn. Dit is een snel bewegende wereld van de cannabis… In staat zijn om goed te bewegen op de randen van deze sector, lijkt me erg belangrijk om succesvol te zijn. “

Reggie Brown, senior managing director van de ETF-groep van Cantor Fitzgerald, zei dat het echte succes van deze investeringen neerkomt op de politiek rondom de wiet.

“Met cannabis komt het echt neer op regelgevende resultaten,” zei Brown in hetzelfde “ETF Edge” -interview. “Het hangt af van hoe de regelgevende instanties en overheden ernaar kijken, en dan hoe de banken kunnen aannemen om breed te zijn als bewaarder van het geld. Het lijkt er dus op dat er veel vraag is naar cannabis. Omdat het een opkomend nieuw handelsgebied is, zie ik alleen dat dit met ETF’s het beste verhandeld kan worden. “

De Pure Cannabis ETF van AdvisorShares klom op maandag met meer dan 2% en handelde grotendeels in het $ 25-bereik. De ETFMG Alternative Harvest ETF steeg met 3% en is van jaar tot jaar bijna 40% gestegen.

Bekijk het volledige artikel en videofragment op CNBC (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]