Cannabisgebruikers blijken empatischer

door Team Inc.

cannabis-blad

Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Neuroscience Research blijkt dat mensen die regelmatig cannabis gebruiken doorgaans een beter begrip hebben van de emoties van anderen.

Dit blijkt uit psychologische beoordelingen. Hersenscans lieten ook zien dat de anterieure cingulate cortex van cannabisgebruikers – een regio die over het algemeen wordt beïnvloed door wietgebruik en verband houdt met empathie – een sterkere connectiviteit had met hersengebieden die verband houden met het waarnemen van de emotionele toestanden van anderen in het eigen lichaam.

Bij het onderzoek waren 85 reguliere gebruikers en 51 niet-gebruikers betrokken die psychometrische tests hebben ondergaan. Een subgroep van 46 gebruikers en 34 niet-gebruikers ondergingen een MRI-onderzoek.

Cannabis en sociale interacties

“Deze resultaten openen een opwindend nieuw venster voor het onderzoeken van de potentiële effecten van cannabis bij het ondersteunen van behandelingen voor aandoeningen die tekorten in sociale interacties met zich meebrengen, zoals onder meer sociopathie, sociale angst en vermijdende persoonlijkheidsstoornis,” zei co. -auteur Víctor Olalde-Mathieu, PhD, van de Universidad Nacional Autónoma de México.

Bron: neurosciencenews.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]