Home Cannabis Mastercourse brengt tuinbouwsector en mediwiet industrie samen

Mastercourse brengt tuinbouwsector en mediwiet industrie samen

door Ties Inc.

2019-05-16-Mastercourse brengt tuinbouwsector en mediwiet industrie samen

Jungle Talks komt met een Mastercourse Medicinale Cannabis en slaat een brug tussen de tuinbouwwereld en de teelt van mediwiet. Het programma vindt van 3 tot en met 14 juni plaat op verschillende locaties.

Wereldwijd is de legalisering van cannabis een feit en is er steeds minder weerstand tegenover behandelingen van patiënten met medicinale cannabis. De drempel wordt lager en steeds meer landen overwinnen hun angst voor het groene plantje. Dit is een mooie ontwikkeling: niet alleen omdat steeds meer mensen profiteren van mediwiet, maar ook om dat het hand in hand kan gaan met een florerende tuinbouwsector. En waar zijn Nederlanders goed in? Juist, het telen en verbouwen van groenten, bloemen en andere gewassen in kassen, aangezien het weer in ons kikkerlandje nog weleens te wensen overlaat.

Cannabis jungle

Deze Nederlandse kennis van de tuinbouwsector wordt ingezet in Canada en andere landen waar de teelt van mediwiet volledig is gelegaliseerd. De hamvraag is nu: wordt er slechts legaal opgeschaald van wat al jaren in illegaliteit is geteeld? Of is er een compleet nieuwe tak aan de tuinbouw toegevoegd met nieuwe ontwikkelingen en geavanceerde technieken. Een ding is in ieder geval duidelijk. Hoog tijd om beide werelden – de wereldwijde, internationale medicinale cannabisproducenten en de Nederlandse tuinbouw – te verenigen. Daarom wordt de Pro manager Mastercourse georganiseerd.

Deelnemende bedrijven:
Een breed scala aan bedrijven ontmoet elkaar om de nieuwste ontwikkelingen in de tuin- en cannabissector te laten zien, samenwerkingen te ontplooien en kennis te delen. De volgende bedrijven komen aan het woord: Havecon, Grodan, Hortilux Schreder, Koppert Biological Systems, Ridder Group, Codema, Meteor Systems, Royal Brinkman, Wageningen University, Klasmann-Deilmann, Yeald, Canna, Keygene , Mprise en Viscon. Daarnaast bezoeken en ontmoeten we Duijvestijn Tomaten, World Horti Centre, GreenTech, Holstein Flowers, Tomatoworld, Ter Laak Orchids, PATS Drones, Micothon, MJ Biz Daily en meer.

Download hier het hele programma.

Lees meer op goedemorgenlelie.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter