skip to Main Content
Menu
3 Cannabis Aandelen Die Sterk Profiteren Van De Stijgende Vraag Naar Medische Wiet In Duitsland

3 Cannabis aandelen die sterk profiteren van de stijgende vraag naar medische wiet in Duitsland

Spread the love ✌🏼

Financieel – Sommigen hebben de gebeurtenissen rondom vraag en aanbod van cannabisbedrijven in twijfel getrokken vanwege het waargenomen gebrek aan vraag waardoor de markt in sommige landen wordt overspoeld met te veel aanbod.

Op dit moment, althans in Canada, was het grootste probleem het extreem trage licentieproces voor detailhandelaren, waardoor de zwarte markt kon bloeien en de prijs van wiet aanzienlijk lager kwam te liggen dan hun wettelijke tegenhangers vanwege het onvermogen van cannabisproducenten om to the point te schalen en de kosten verder te kunnen verlagen. Dat en accijnzen zijn de belangrijkste redenen voor het concurrentienadeel van legale marihuanabedrijven.

Het probleem is op dit moment niet het overaanbod, maar het gebrek aan verkooppunten om klanten te bedienen. Er is veel vraag, vanwege het gebrek aan plaatsen om te mogen verkopen, is er een kunstmatig overaanbod geweest dat niet zozeer gerelateerd is aan marktomstandigheden, maar de de overheid die te langzaam op gang komt. Met dat in gedachten is de overaanbodkwestie reëel, niet vanwege een gebrek aan vraag, maar vanwege een gebrek aan winkels. Dat wordt stapsgewijs verholpen, maar het zal tijd kosten om te verbeteren.

Als gevolg hiervan maken beleggers zich zorgen over wat bedrijven gaan doen met hun overvloedige aanbod, en een deel van het antwoord voor sommigen van hen is de snelgroeiende Duitse markt voor medische wiet, die de komende vijf jaar naar verwachting een sterk groeitraject zal hebben.

Prohibition Partners, een marktinformatiebedrijf, heeft onlangs een rapport uitgebracht over het potentieel van de cannabissector in Duitsland, de grootste markt voor medicinale cannabis in Europa.

In 2017, het eerste jaar dat medicinale cannabis in Duitsland werd gelegaliseerd, werd 1.200 kilo cannabis geïmporteerd. In 2018 steeg dat tot 3.000 kilogram, en in de eerste helft van 2019 bedroeg het al ongeveer 2.500 kilogram.

Wat betreft de vooruitzichten van Prohibition Partners met betrekking tot het aantal Duitse cannabispatiënten in Duitsland, zien ze het waarschijnlijk groeien tot meer dan 1 miljoen patiënten tegen 2024.

In dit artikel zullen we bekijken waarom dit met name Canopy Growth, Aurora Cannabis en Aphria ten goede zal komen.

Canopy Growth (CGC)

Velen in de markt waren verrast toen Duitsland Canopy Growth in zijn binnenlandse licentieproces stopte. Destijds werd Canopy beschouwd als de leider in de industrie en was de verwachting dat het een productiespeler zou worden in Duitsland.

Dat is niet gelukt, maar het bedrijf is op een andere manier op de Duitse markt gekomen door de overname van het Duitse Cannabinoid Compound Company. Toen de deal werd aangekondigd, bediende het bedrijf ongeveer 19.500 patiënten. Het genereerde een omzet van $ 41,5 miljoen over het volledige jaar 2018.

Een van de grootste problemen voor Canopy Growth is dat het een periode van schizofrenie doormaakte met betrekking tot het doel, omdat het in het verleden heeft verklaard dat het voornamelijk een recreatief wietbedrijf was dat zich richtte op de Canadese markt en zich vervolgens richtte op de Amerikaanse markt (via Acreage Holdings call-optie), en is nu op zoek naar groei in de markt voor medicinale cannabis in de EU. Daarom is de gedachte vanuit de markt ook dat er eerst maar ‘s een nieuwe CEO moet krijgen die de visie en koers van het bedrijf duidelijk kan uitstippelen.

Ondanks dat het lijkt dat dat Canopy deel zou moeten nemen aan de snelgroeiende Duits cannabismartk, wordt om het om die reden als een secundaire stap beschouwd. Zeker als er rekening gehouden wordt met de Amerikaanse en Canadese cannabismarkten op korte termijn.

Het is voor sommigen ook een raadsel waarom een bedrijf dat $ 90,5 miljoen omzet per kwartaal genereert, op zoek is naar een veel kleinere Duitse markt.

Het zal op de lange termijn zijn vruchten afwerpen als het aantal Duitse cannabispatiënten in een paar jaar tot meer dan een miljoen stijgt, maar totdat dat gebeurt, mist het bedrijf in de komende paar jaar mogelijk betere groeimogelijkheden in Noord-Amerika jaar.

Aandelen van Canopy Growth hebben nogal geïncasseerd in 2019 en analisten zijn verdeeld over de vraag of ze optimistischer moeten worden over het aandeel, terwijl anderen beweren dat de rest van het jaar ook een uitdaging zal zijn. In de afgelopen drie maanden heeft de cannabismaker 8 beoordelingen voor ‘kopen’ versus 8 beoordelingen voor ‘houden’ ontvangen. Dat gezegd hebbende, wijst het consensusgemiddelde koersdoel op $ 34,76, of meer dan 70% opwaarts potentieel voor het aandeel. Dit suggereert dat de stieren vooralsnog winnen op Canopy. Zie ook de Canopy Growth analyse door TipRanks.

Cannabis aandelen: De verwachtingen van het Canopy Growth aandeel
De verwachtingen van het Canopy Growth aandeel CGC (Bron)

Aurora Cannabis (ACB)

Voor Aurora Cannabis is de Duitse markt heel logisch, omdat vanaf het begin duidelijk is gesteld dat het in de eerste plaats een medicinaal cannabisbedrijf is, dus dit stemt overeen met het doel.

Een van de uitdagingen voor Aurora is het gebrek aan GMP-compatibele cannabis die het in de EU kan verkopen, wat wordt verholpen door de recente voltooiing van een aantal faciliteiten in Canada die producten gaan verzenden naar Duitsland en andere EU-markten.

Dit is een van de gebieden waar de vraag het aanbod overtrof, en met de toevoeging van meer conforme EU-cannabis, zou de internationale verkoop van Aurora de komende kwartalen en jaren aanzienlijk moeten stijgen.

Waarschijnlijk houden niet veel investeerders rekening met het langetermijnpotentieel van Duitsland, en met Aurora’s export mogelijkheden en gelicentieerde faciliteit in Duitsland is het klaar om te genieten van een langetermijngroei in de EU medische cannabis markt.

Dit zal ook een deel van het overaanbod op de markt verminderen wanneer het daadwerkelijk arriveert.

Nogmaals, wanneer in dit artikel overaanbod wordt besproken, is het nodig om de tijdelijke beperkingen op de Canadese markt te onderscheiden als gevolg van het trage goedkeuringsproces voor vergunningen en het uiteindelijke overaanbod dat afkomstig is van een overvloed aan wiet die de vraag overtreft. Dat moment, zal uiteindelijk komen.

De aanwezigheid in 25 landen zal Aurora helpen het overtollige aanbod te overwinnen dat uiteindelijk de cannabissector zal kwellen, met behoud van sterke marges die gepaard gaan met de markt voor medische cannabis.

Volgens TipRanks is de consensus op Wall Street dat ACB-aandelen een ‘hold’ zijn voor beleggers. Maar TipRanks had net zo goed kunnen zeggen “kopen”, omdat analisten denken dat het aandeel, momenteel op $ 3,61, binnen een jaar vooruit zou kunnen gaan naar $ 6,63, wat meer dan 80% winst oplevert voor nieuwe beleggers. Zie ook de Aurora aandelen analyse door TipRanks.

Cannabis aandelen: De verwachtingen van het Canopy Growth aandeel
De verwachtingen van het Aurora Cannabis aandeel ACB (Bron)

Aphria (APHA)

Hoewel Aphria niet in de buurt van de hoeveelheid cannabis Aurora Cannabis en Canopy Growth zal produceren, heeft het vooralsnog het voordeel genoten van het genereren van winst naarmate het aan het groeien is.

Eerder is gezegd dat de kleinere bedrijven zullen profiteren van het trage licentietempo in Canada, dat in de loop van de tijd zal veranderen naarmate de grotere producenten schalen om aan de vraag te voldoen, omdat meer verkooppunten de kosten helpen verlagen en het aandeel wegnemen van illegale wiet verkopers.

Aphria bevindt zich in de unieke positie om de op twee na grootste cannabisproducent ter wereld te zijn en staat tussen de vele kleinere producenten en de twee bovengenoemde productiereuzen.

Als het zijn kosten laag kan houden terwijl het groeit, zou het aanzienlijk moeten profiteren van de groeiende Duitse markt voor medische cannabis, die zijn marges verder zal vergroten en vermoedelijk de winstgevendheid van het bedrijf op de lange termijn zal verbeteren.

Cannabis aandelen: De verwachtingen van het Aphria aandeel APHA
De verwachtingen van het Aphria aandeel APHA (Bron)

Conclusie over deze cannabis aandelen en de Duits markt

Er is veel bezorgdheid over de uiteindelijke wereldwijde situatie van overaanbod van cannabis die eraan komt, maar de verwachting is dat dit slechts van tijdelijke aard zal zijn.

Dit wordt bewezen door het groeitraject van het Duitse medicinale cannabis segment en de grote waarschijnlijkheid dat het de recreatieve wiet in Duitsland de komende jaren ook zal legaliseren.

De cannabis bedrijven Aurora Cannabis, Canopy Growth en Aphria hebben zichzelf gepositioneerd om deze enorme verwachte vraag de komende tijd minstens tot 2024 te kunnen gaan voldoen, voordat de groei afvlakt.

Van deze drie bedrijven lijken Aurora Cannabis en Aphria het beste op de lange termijn vanwege de licenties die ze krijgen, maar nog steeds is de verwachting dat de de Duitse markt ook goed is voor Canopy.

Het probleem voor Canopy is als het teveel opgeeft in Noord-Amerika voor wat in de EU als minder potentieel wordt beschouwd.

Waar het op neerkomt is dat deze drie bedrijven, wat het overaanbod betreft, niet het negatieve effect van anderen zullen doorstaan vanwege hun internationale exposure. Aurora Cannabis, vanwege haar toonaangevende internationale aanwezigheid, zal het op termijn naar verwachting het beste doen.

Om goede ideeën te vinden voor het verhandelen van cannabis aandelen tegen reële waarde of nog beter, bezoek je TipRanks ‘Best Stocks to Tool‘, een nieuw gelanceerde functie die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Lees meer op Yahoo Finance (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top