Home Cannabis New Hampshire House keurt legalisatiewet voor marihuana goed

New Hampshire House keurt legalisatiewet voor marihuana goed

door Ties Inc.

2022-04-03-New Hampshire House keurt legalisatiewet voor marihuana goed

Het New Hampshire House keurde donderdag een wetsvoorstel goed om marihuana te legaliseren via een door de staat beheerd model.

“Het primaire doel van dit wetsvoorstel is het legaliseringsbeleid voor marihuana voor zowel bezit als persoonlijk gebruik en werd eerder deze sessie door het Huis aangenomen”, zei Rep. Timothy Lang (R) in een verklaring. “Dit wetsvoorstel bereikt dat primaire doel, dus New Hampshire zal niet langer New Hampshire-burgers arresteren en vervolgen voor het bezit van persoonlijke hoeveelheden cannabis.”

Namens de minderheid van de commissie zei Rep. Richard Ames (D) dat zijn leden het erover eens zijn dat het aanhoudende verbod op een commercieel systeem voor recreatieve cannabis in New Hampshire niet werkt en dat dit verbod zorgt voor een illegale en schadelijke zwarte markt.

De minderheid is echter van mening dat er te veel onbeantwoorde vragen en onzekerheden over inkomsten en uitgaven in dit wetsvoorstel zijn om op dit moment goedkeuring te rechtvaardigen.”

Staatswiet

Voorstanders hebben jarenlang gestreefd naar decriminalisering van cannabis en een gereguleerde markt voor volwassen consumenten. Het idee van een door de overheid gerunde cannabismarkt heeft echter veel belanghebbenden met bedenkingen achtergelaten.

In de commissie keurden leden een amendement goed dat een voorstel voor een maximum van 15 licenties voor particuliere teeltbedrijven die de staatswinkels van producten zouden voorzien, afschafte. Sommige voorstanders en belanghebbenden waardeerden die herziening, maar vertegenwoordigers van de huidige medicinale-cannabisindustrie in New Hampshire zijn nog steeds van mening dat deze wetgeving hun levensvatbaarheid op de markt drastisch zou beïnvloeden.

Wetsvoorstel voor legalisatie

Het wetsvoorstel zoals aangenomen verhindert dat consumenten overal cannabisproducen zoals edibles kopen. Dit wordt door voorstanders als onnodig restrictief beschouwd. Omdat de wetgeving ook het bestaande staatsstatuut schrapt dat cannabis decriminaliseert, zouden mensen die in het bezit zijn van dergelijke producten kunnen worden bestraft. Daarom werd er een amendement aangenomen om bezit van edibles te decrimaliseren.

De wetgeving verdiende enige lof van gouverneur Chris Sununu (R), die zei dat hervorming “onvermijdelijk zou kunnen zijn” in de staat. Ondanks dat hij een historisch uitgesproken tegenstander is van de legalisering. De gouverneur voegde in een afzonderlijk recent interview toe dat hij “niet volledig toegewijd is” in zijn langdurige verzet tegen legalisatie.
Ondanks de onverwachte quasi-goedkeuring van de gouverneur, zeiden zowel de meerderheidsleider van de Senaat als de minderheidsleider onlangs echter dat ze niet denken dat het nu de tijd is om te legaliseren – wat serieuze vragen oproept over het pad van de wetgeving naar het bureau van Sununu ondanks de actie van het Huis van donderdag.

Het wetsvoorstel schetst een model waarbij alle cannabisapotheken in New Hampshire door de staat zouden worden geëxploiteerd onder de State Liquor Commission. Het stelt momenteel een limiet voor het aantal kweeklicenties voor en bevat geen bepalingen voor thuiskweek. Volgens de wet mochten volwassenen tot vier ons cannabis bezitten.
Regelgevers van de staat zouden tot 1 oktober de tijd hebben om regels vast te stellen voor de registratie en regulering van cannabisinrichtingen en cannabisteeltfaciliteiten. Daarna hebben ze nog twee maanden de tijd om regels op te stellen over zaken als reclame, etikettering, civiele boetes, veiligheid en THC-limieten.

Een amendement dat betrekking heeft op het opzij zetten van bepaalde belastinginkomsten uit de verkoop van marihuana voor het onderwijsfonds van de staat, werd met een stem op de vloer aangenomen. Voorstanders van de legalisering van cannabis in de staat hebben hun bezorgdheid geuit over de wetgeving, en zeggen dat zowel het door de staat gerunde model als het opleggen van een limiet op de licenties voor kwekers, zoals voorgesteld in het wetsvoorstel, New Hampshire ervan zou weerhouden om de volledige voordelen van legalisatie in hun staat te plukken.

Ook zijn mensen bang dat het voorstel ten koste gaat van de reeds bestaande markt voor medicinale cannabis. Een wetgever probeerde de wet aanzienlijk te wijzigen door particuliere bedrijven marihuana te laten verkopen in plaats van door de staat gerunde exploitanten. Een motie om de wetswijziging in te dienen werd verworpen.

Lees meer op marijuanamoment.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter