skip to Main Content
Menu
Nieuwe Wet Maakt Toegang Tot Banken Gemakkelijker Voor Cannabisbedrijven

Nieuwe wet maakt toegang tot banken gemakkelijker voor cannabisbedrijven

Spread the love ✌🏼

Een congrescommissie stemde donderdag om wetgeving goed te keuren die de toegang van marihuana-bedrijven tot banken mogelijk vergroot. Na dagen van langdurig debatteren en na bestudering van verschillende amendementen stemde het ‘House Financial Services Committee’ 45 tegen 15 om de wetgeving aan het gehele orgaan voor te leggen.

Voorstanders van cannabishervorming zijn hoopvol dat de goedkeuring
van de bankwet door de commissie een teken is dat de democraten klaar zijn om dit jaar brede marihuanahervormingen door te voeren. James McGovern, voorzitter van de House Rules Committee, zei in een radio-interview op woensdag dat hij verwacht dat de kamer binnen een paar weken over de wetgeving stemt om het federale marihuanaverbod te beëindigen.

Alle belangrijke presidentskandidaten van 2020 van de partij ondersteunen nu regelrechte legalisatie, evenals een meerderheid van de kiezers, volgens peilingen. “De bankwet richt zich op een urgente bezorgdheid over de openbare veiligheid voor legitieme bedrijven die momenteel alleen op cash geld zijn aangewezen,” zei voorzitter Maxine Waters (D-CA) bij de start van de werkzaamheden van de commissie.

“Ik beschouw dit wetsvoorstel echter ook als onderdeel van een holistische benadering van het bieden van strafrechtelijke hervorming aan degenen die zijn benadeeld door de criminalisering van marihuana. Het zou zeker niet de enige wet moeten zijn die het Huis inneemt over het belangrijke vraagstuk van cannabis hervorming.”

Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat een kleinere meerderheid van de kiezers van de republikeinse partij GOP, Grand Old Party, een eind wil maken aan het cannabisverbod, verzochten toprepublikeinen van de Financial Services Committee Waters om de stemming over de bankwetgeving uit te stellen. Dit omdat zij nog onbeantwoorde vragen hadden over de maatregel.

“Sommigen steunen de maatregel zoals geschreven. Velen verzetten zich ertegen”, Patrick McHenry (R-NC), de Republikein van het panel, in zijn openingsspeech tijdens de commissievergadering. “Eén commissiehoorzitting is niet genoeg om de consequenties van deze wet volledig te begrijpen, het is een enorme verandering in federaal beleid. “
Dat de stemming doorging met GOP-bezwaren is een teken dat de effectieve marihuana-wegversperring op Capitol Hill is opgeheven door de nieuwe democratische meerderheid van de kamer. Volgens de goedgekeurde wet zouden federale banktoezichthouders legale cannabisbedrijven niet mogen weigeren.

Op dit moment groeit het aantal bank accounts voor cannabisbedrijven, naarmate het overheidsbeleid verandert. Toch blijven veel baken nog terughoudend uit angst voor het schenden van federale witwas- of drugswetten. Dat dwingt cannabiskwekers, verwerkers en verkopers om enorme cashbetalingen te doen. Dit maakt hen tot een gemakkelijk doelwit voor overvallen.

Lees meer op forbes.com (Bron)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top