In Canada zeggen sommige moeders dat cannabis hen tot betere ouders maakt

door drugsinc

https://unsplash.com/photos/ZtLASJerPb0

Door cannabis te roken ben ik “een betere moeder” geworden, zegt Karine Cyr.

De moeder van twee leidt een groep gelijkgestemde Canadese vrouwen die normen uitdaagt en stigma’s rond het ouderschap en de wiet afwijst sinds Ottawa zijn recreatief gebruik afgelopen oktober legaliseerde.

Ze zijn moe, zegt ze, van het verbergen van hun gebruik van de geestverruimende drug van familie, buren en anderen, en zijn erop uit om hun leeftijdsgenoten voor te lichten over de voordelen ervan.

“Mensen worden niet geïnformeerd, ze denken nog steeds dat wanneer we cannabis gebruiken, we niets meer uitvoeren en als een stel pubers op de bank blijven zitten en pizza voor onze televisie zitten te eten”, zegt Cyr.

“Als ik cannabis consumeer, doe ik huishoudelijk werk, speel ik met mijn kinderen, ben ik geduldiger met mijn kinderen, meer aanwezig, het helpt me om een betere moeder te zijn, een beter persoon.”

Artsen zijn het daar niet mee eens

Artsen zijn het daar niet mee eens. Maar haar boodschap resoneerde met honderden leden van haar Des fleurs ma chere Facebook-groep, die ze maakte om ervaringen en gedachten over pot te delen.

De groep omvat “ondernemers, psychologen, modellen, fotografen … het zijn vrouwen uit alle lagen van de bevolking”, zei instructeur Cynthia Petrin, “een ganja-yoga”, zelf lid.

Een andere soortgelijke Facebook-groep, “Mother Mary”, gevestigd in Montreal, heeft zo’n 5.000 leden.

In haar woonkamer zat de geur van marihuana, Jordana Zabitsky, in haar dertiger jaren, en zei dat ze ‘Moeder Maria’ begon in een poging terug te duwen tegen ‘mommy shaming’.

“Er wordt van me verwacht dat ik fulltime werk, er wordt verwactht dat ik full-time bij mijn kinderen ben, er wordt van me verwacht dat ik een schoon huis heb, ik zorg dat m’n winterbanden op tijd vervangen worden en verwacht dat mijn rekeningen op tijd betaald zijn. “, zegt ze.

“Ik heb zoveel op mijn schouders – ik ben maar één persoon: de cannabis stelt me ​​in staat mijn dagelijkse taken zoveel beter te volbrengen!”

Canadese gezondsheidsministerie waarschuwt

Het Canadese gezondheidsministerie waarschuwt ouders tegen het nuttigen van cannabis vanwege de risico’s van passief roken, terwijl het waarschuwen ook “iemands vermogen om aandacht te besteden (aan hun kind), beslissingen te nemen of te reageren op noodsituaties kan verminderen.”

Maar Cyr betoogt dat cannabis een veel beter alternatief is dan voorgeschreven opioïden of antidepressiva om angst of depressie bij nieuwe moeders te behandelen.

“Moeders voelen zich eenzaam en weten niet waar ze zich moeten wenden. Ze voelen zich beschaamd en bang”, herhaalde collega-wiet aanhangster Annie-Claude Bertrand.

Cannabis roken tijdens de zwangerschap

Cyr begon cannabidiol (CBD) olie te gebruiken, gemaakt van een niet-psychoactieve stof in cannabisplanten, na haar tweede zwangerschap om te ontspannen.

Ze weigerde opioïden te gebruiken die haar arts had voorgeschreven en waardoor ze zich een ‘zombie’ voelde.

“Ik sliep niet, ik had grote slaapstoornissen, (maar) de eerste keer dat ik CBD-olie nam, sliep ik de nacht door zoals ik altijd deed,” zei ze.

Volgens het statistische bureau van de overheid heeft 12 procent van de Canadese vrouwen cannabis gebruikt, tegen 19 procent van de totale Canadese bevolking.

En verschillende onderzoeken tonen aan dat de populariteit van cannabis onder vrouwen in zowel Canada als de Verenigde Staten – waar verschillende staten het hebben gelegaliseerd – snel groeit.

Marketeers hebben zelfs kennis genomen en zijn hun producten specifiek op vrouwen en jonge moeders gaan richten.

Cannabis tijdens zwangerschap

Voor vrouwen zei Zabitsky, die toegaf dat ze “micro-doses” gebruikte tijdens haar eerste zwangerschap en dagelijks wanneer ze zwanger was van haar tweede kind, “de belangrijkste vraag is: kan ik cannabis gebruiken tijdens de zwangerschap?”

“Vlak voordat ik aan het bevallen was, rookte ik een hele grote joint, en het was fantastisch. Al mijn artsen wisten het,” zegt ze, en verzekert dat haar driejarige en één jaar oude kinderen gezond zijn en “te slim” “voor hun respectieve leeftijden.

Arts Antoine Kanamugire zegt echter dat marihuana niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap omdat “THC, de psychoactieve stof, de placenta passeert, zodat de baby 10 tot 30 procent krijgt van de door zijn moeder ingenomen dosis.”

“Cannabis kan de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem van de foetus enorm beïnvloeden,” zei de auteur van “The 21 Unspoken Truths About Marijuana.”

Cannabis gaat ook over in de moedermelk.

Die waarschuwingen hebben Zabitsky en de andere moeders in haar groep echter niet afgestoten, die constateren dat een eeuw van verbod heeft geleid tot het beperken van onderzoek naar cannabis.

In haar woonkamer onthult ze met THC doordrenkte boter, snoepjes, zeep en huidcrèmes voor haar gasten, terwijl ze cannabis als goed voor het libido van vrouwen aanwendt.

“Het is net als Viagra voor vrouwen”, zegt ze met een glimlach.

Lees het volledige artikel op TheJakartaPost (EN, bron, afb. Unsplash)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]