Omstreden Drugsact dupeert Amerikaanse patiënt

door Team Inc.

Amerikanen worstelen met de hoogste medicijnprijzen ter wereld. In opdracht van Big Pharma-frontgroepen, introduceerden senatoren Amy Klobuchar (D-MN) en Marco Rubio (R-FL) de Drugs Act, een wet die miljoenen Amerikanen berooft van cruciale dagelijkse medicijnen. Zo vinden velen van hen.

Speciale belangengroepen van Big Pharma die de Drugswet steunen, beweren dat het wetsvoorstel de illegale verkoop van opioïden online zou aanpakken; het wetsvoorstel vermeldt echter niet eens de woorden opioïden of fentanyl. In plaats daarvan is het wetsvoorstel gericht op ‘niet-huishoudelijke’ internationale apotheken waar miljoenen Amerikanen afhankelijk van zijn voor ‘veilige’ en betaalbare medicijnen.

Door de wet zijn betaalbare medicijnen van online apotheken in bijvoorbeeld Canada niet langer toegankelijk voor Amerikanen. Grote farmaceutische groepen die de DRUGS-wet steunen maken schaamteloos misbruik van de opioïdencrisis om de invoer op recept aan te vallen vinden patiënten.

De speciale belangen die deze wetgeving onderschrijven, zijn onder meer Alliance for Safe Online Pharmacies (ASOP), Partnership for Safe Medicines (PSM) en National Association of the Boards of Pharmacy (NABP). Deze organisaties worden gefinancierd door de grootste farmaceutische bedrijven – AstraZeneca, Merck, Pfizer en anderen, zelfs de opioïde OxyContin-producent Purdue.

Consument beschermen tegen onveilige medicijnen

De Drugs Act is erop gericht om Amerikaanse consumenten te beschermen tegen gevaarlijke, nep- en illegale verkoop van medicijnen online. “We weten dat consumenten het gemak en de kostenbesparingen willen van online aankopen. De overgrote meerderheid van de websites die medicijnen verkopen is echter illegaal, vermomd als Canadese apotheek, zegt Libby Baney, Partner bij Faegre Drinker LLP en senior adviseur van ASOP Global. Dit maakt een eind aan de verkoop van nagemaakte, merkloze, niet-goedgekeurde en zelfs dodelijk drugs en medicijnen online.

Bijna de helft van de Amerikanen gelooft ten onrechte dat de FDA of de regelgevende instanties van de staat alle websites hebben goedgekeurd die online gezondheidszorg aanbieden. De DRUGS Act geeft FDA, staatsregelgevers en andere vertrouwde kennisgevers krachtige nieuwe instrumenten om Amerikanen te beschermen tegen illegale online drugsverkopers.
De introductie van de Drugs Act markeert een belangrijke mijlpaal op weg naar een veiliger internet voor patiënten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]