5 geweldige voordelen van hennepzaad die je moet kennen

door Team Inc.

2022-03-19-5 geweldige voordelen van hennepzaad die je moet kennen

Gezien het ongelooflijke voedingsprofiel zijn niet veel voedingsmiddelen te vergelijken met hennepzaad. Het is een rijke bron van veel essentiële voedingsstoffen die het lichaam ten goede komen. De zaden zijn ook veelzijdig. Je kunt ze over je voedsel strooien, rauw eten of er melk of eiwitpoeder van maken.

Hoewel hennepzaad verwant is aan cannabis heeft het weinig of geen psychoactief effect op de gebruiker. Met andere woorden, het consumeren van hennepzaad zal je balans niet verstoren. Mensen maken al eeuwenlang gebruik van de fantastische voedingswaarde van hennepzaad. Het kan helpen bij het aanpakken van verschillende gezondheidsproblemen en het compenseren van de voedingstekorten van sommige mensen.

Hennepzaad heeft een nootachtige smaak en kan je dagelijkse voeding aanvullen. Het kan mensen helpen hun niveau van eiwitten, vezels, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen te verhogen. In dit artikel lees je waarvoor je hennepzaad kunt gebruiken.

Hennepzaad kan depressie en angst helpen beheersen

Hennepzaad heeft invloed op de spieren en kan ontspannend werken. Dat is een nuttige eigenschap voor mensen met angststoornissen, depressie of slapeloosheid. Hennepzaad bevat THC in minieme hoeveelheden waardoor het geen negatieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid. Bovendien kun je de zaden bij ieder gerecht eten, zodat het makkelijk in te passen is in je dagelijkse routine.

Het effect op de spieren maakt het ook een goede keuze voor mensen met mobiliteitsproblemen, spierspasmen en nervositeit. Bovendien blijkt uit onderzoek dat marihuanazaad krachtige en frequente epileptische aanvallen sterk kan verminderen.

Overvloed aan onverzadigde vetten

Niet alle vetten zijn slecht. Meervoudig onverzadigde vetten zijn goed voor je lichaam. Hennepzaad onderscheidt zich als een rijke bron van essentiële vetzuren zoals omega-3 en alfa-linoleenzuur (ALA). De balans van omega-3 en omega-6 vetzuren in het lichaam zijn essentieel.

Veel mensen hebben omega-6 in overvoed omdat het eenvoudig verkrijgbaar is. Het zit in plataardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten. Hennepzaad kan deze onbalans corrigeren omdat het rijk is aan onverzadigde vetzuren. Ook bevat hennep geen transvet en bevat het weinig verzadigde vetten – het slechte vet. Aangezien hennepzaden ongelooflijk voedzaam zijn, zijn ze het overwegen waard. Bekijk bijvoorbeeld de Strawberry Cola Auto strain van Exotic Seed.

Ziektepreventie en welzijn van het hele lichaam

Wietzaad heeft een rijk voedingsprofiel. Als gevolg hiervan kan regelmatige consumptie het lichaam beschermen tegen ziekten en het algemene welzijn verbeteren. Het zaad is perfect voor volwassenen omdat het de cardiovasculaire gezondheid ten goede komt. Dit helpt het risico op verschillende aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer te verminderen. Als gevolg hiervan kan het de geestelijke gezondheid in goede conditie houden en de hersenen beschermen tegen verdere neurologische schade.

Wietzaad onderscheidt zich als uniek plantaardig voedsel. Het wordt een superfood genoemd omdat het bijna alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Sommige diëtisten en voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat wietzaad opvalt als het meest complete voedsel ter wereld.

Betere hersenfunctie

De hersenen zijn het meest kritieke lichaamsorgaan. Ze moeten worden beschermd en gevoed om optimaal te presteren. Hennep bevat die voedingsstoffen die nodig zijn voor goede hersenactiviteit en productiviteit. Het stimuleert het cognitief vermogen. Ook is het zaad rijk aan antioxidanten, omega-vetten en mineralen die de hersenen ten goede komen. Daarom wordt hennepzaad ook wel hersenvoedsel genoemd. Er wordt zelfs geclaimd dat het kan beschermen tegen neurodegeneratieve aandoeningen.

De voordelen voor de huid

Op basis van onderzoeken kunnen vetzuren het immuunsysteem en de reactie van het lichaam beïnvloeden. Dit kan echter alleen met een juiste balans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. Met een optimale consumptie van wietzaad krijgt het lichaam de benodigde hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetten binnen naast andere essentiële vetzuren. Deze balans is ook van fundamenteel belang om de huid in optimale conditie te houden.

Volgens studies kan hennepzaad huidproblemen zoals eczeem en rimpels verhelpen. Wietzaad kan de behoefte en het gebruik van medicatie voor de huid beperken. Het kan ook essentiële vetzuren in de bloedspiegel verbeteren.
Wanneer het lichaam niet genoeg vetzuren heeft, wordt de huid vatbaar voor eczeem, een droge huid en verschillende huidproblemen. De overvloed aan essentiële vetzuren in marihuana maakt het een perfecte keuze om de huid te beschermen tegen verschillende problemen.

Conclusie

Thuis kun je op veel manieren genieten van hennepzaad. Je kunt ze bijvoorbeeld rauw consumeren, over voedsel strooien en zelfs als tussendoortje eten. Ze zijn niet psychoactief, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de zaden de cognitieve functies aantasten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]