Opioïdencrisis kost steeds meer levens

door Team Inc.

opioïden-verslaving-medicijnen

Rahul Gupta, directeur van het Witte Huis Office of National Drug Control Policy, waarschuwt dat zonder beleidsmaatregelen tegen 2025 jaarlijks 165.000 levens verloren zouden kunnen gaan door de opioïdencrisis.

Dat zou een toename zijn van ongeveer 55.000 extra sterfgevallen ten opzichte van het aantal mensen dat vorig jaar stierf aan een overdosis, volgens voorlopige gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention.

Maatregelen tegen opioïdenverslaving

Gupta zei dat als de beleidsinitiatieven van president Joe Biden om de opioïdencrisis aan te pakken worden uitgevoerd – zoals het financieren van behandelingen voor gedetineerden en het uitbreiden van zorg op afstand – het aantal mensen dat elk jaar sterft aan een overdosis kan worden gehalveerd.

De drugstsaar van Biden benadrukte hoe belangrijk het is dat de regering zich concentreert op het aanpakken van de opioïdencrisis en zei dat er momenteel geen ander gebied is waar het een kwestie van leven of dood is. Hij zei dat 46 miljoen Amerikanen in het land aan verslaving lijden en noemde de 109.000 mensen die vorig jaar stierven aan een overdosis.

Bron: politico.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]