Singles Day 2020: een gids als je wiet rookt en wilt gaan daten

door drugsinc

Singles Day 2020: een gids als je wiet rookt en wilt gaan daten

In het kader van Singles Day: hoe zit het precies als je wiet rookt en wilt gaan daten? Met 22% van de 18-29-jarigen (in de VS) die wiet roken, komt het onderwerp van cannabisgebruik steeds meer naar voren op dates en in relaties. Dating-apps zoals Hinge en Bumble hebben functies waarmee mensen kunnen aangeven of ze wiet roken, en er zijn verschillende dating-apps speciaal voor cannabisgebruikers.

Seks en wiet gaan al jaren samen. Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat cannabis de seksuele activiteit en het plezier kan verhogen, en een hele reeks op seks gerichte cannabisproducten beloven pijn geassocieerd met geslachtsgemeenschap te verminderen en de ervaring in de slaapkamer te verbeteren, dus het is niet echt een verrassing dat wiet een rol kan spelen bij de aspecten rondom het daten.

Maar het stigma tegen wiet is een reëel probleem voor alleenstaanden: 76% van de vrouwen en 62% van de mannen in een enquête van 2015 door de dating-app Match zei dat ze geen date zouden hebben met gebruikelijke wiet rokers. Bovendien kunnen er enkele uitdagingen ontstaan als rokers eenmaal een relatie hebben, zoals onderhandelen over elkaars gebruik en het navigeren door toestemming onder invloed. Van het ontmoeten van mensen tot seks hebben terwijl je stoned bent, hier is in het kader van Singles Day 2020 een gids voor het daten in de moderne tijd van wiet.

Na Singles Day: 420 en wiet vriendelijke partners vinden

Veel datingapps laten mensen nu aangeven of ze wel of niet meedoen met wietroken, dus door die informatie op je profiel te zetten, kun je beginnen met het filteren van mensen die het niet goed vinden, zegt datingcoach Lana Otoya. Om er extra open over te zijn, zou je “420 vriendelijk” op je profiel kunnen schrijven.

Na Singles Day: 420 en wiet vriendelijke partners vinden
In het kader van Singles Day 2020: 420 en wiet vriendelijke partners vinden (afb)

Als je niet de moeite wilt nemen om erachter te komen of je matches in orde zijn met je gewoontes, probeer dan een wiet-specifieke app zoals High There, 420 Singles of My 420 Mate. Op wiet gerichte evenementen kunnen ook mogelijkheden bieden voor stoners om partners te ontmoeten.

Hoe eerder je met je dates over wietgebruik praat, hoe beter, zegt sekscoach Kristen Thomas. Op die manier, als ze een probleem hebben met uw gewoonten, verspilt u geen tijd om het te laten werken. Als je nerveus bent om je gebruik meteen bekend te maken, kun je je date na Singles Day vragen of ze roken of hun algemene gevoelens over wiet hebben, zegt ze.

Sommigen pleiten er zelfs voor om het gesprek voor je eerste date af te ronden. Een manier om dit te doen is door een FaceTime-oproep te hebben met een virtuele rooksessie. “Als cannabis deel uitmaakt van je leven, of het nu medisch of recreatief is, is het goed om van tevoren te weten of een toekomstige partner daarmee akkoord gaat.”

Onderhandelen over elkaars wietgebruik

In het algemeen waarschuwt Otoya ervoor om geen mening te geven over het wietgebruik van je partner. “Niet iedereen hoeft zijn leven te leiden zoals jou, ook niet je partner”, zegt ze. “Mensen veranderen werkt niet zo goed in relaties, en ik raad het af.”

Als de rookgewoonte van je partner een negatieve invloed op je heeft, stelt ze voor om het over je eigen ervaring te houden. Je kunt erover beginnen door te zeggen: “wanneer je X doet, voel ik Y.”

“Dat klopt als het je rechtstreeks raakt, hoewel je niet kunt verwachten dat je hun gedrag onder controle hebt en uiteindelijk keuzes moet maken over compatibiliteit als het een voortdurend probleem is”, zegt ze. Als je je minder zorgen maakt over de impact op jezelf en meer over hoe dit hun eigen leven in het algemeen beïnvloedt, is het niet echt jouw recht om commentaar te geven. “Het is niet jouw taak om ervoor te zorgen dat ze hun doelen bereiken, en niemand mag iemand anders vertellen hoe ze hun leven moeten leiden.”

Als je eigen rookgewoonten je partner storen, kun je aanbieden om er grenzen aan te stellen, zoals altijd buiten roken of het niet doen bij familiefeesten. “Een stel dat een gezonde langdurige relatie zal hebben, moet een compromis kunnen vinden dat voor beide partijen werkt.”

Elise, een 33-jarige die in de financiële sector in Massachusetts (VS) werkt, rookt dagelijks in een relatie met een niet-roker. “Het werd moeilijk toen we samenwoonden, omdat hij de geur niet kan uitstaan en er niet bij wil zijn. Ik heb me veel aangepast omdat ik mijn primaire gebruik van consumeren ben overgestapt op eetwaren en niet zo vaak meer in ons appartement rook”, zegt ze. “Ik rook wel af en toe in huis, vooral in de winter; we openen ramen en er is maar één kamer waar ik rook, dus er zijn rookvrije ruimtes waar hij naartoe kan. “

Als je geen compromis kunt vinden, moet je misschien een gesprek voeren over de toekomst van je relatie, zegt Manta. “Niemand verdient het om zich slecht te voelen over hun keuzes op het gebied van zelfzorg. Het is je partner toegestaan en aangemoedigd om grenzen te onderhandelen rond consumptie in hun aanwezigheid, of om tanden te poetsen na consumptie / voordat het zoenen, maar verder is het echt niet hun plek om je te vertellen hoe je je leven moet leiden. “

Aftasten naar wederzijdse instemming

“Het is een goed idee om over seks, grenzen en fantasie te praten voordat je samen gaat smelten”, zegt Thomas. Sommige mensen houden van stoned seks en hebben zelfs betere seks onder invloed, terwijl anderen vinden dat het hun vermogen om toestemming te geven in gevaar brengt.

Omdat mensen verschillende reacties op wiet hebben, gaat het er vooral om dat je je partner kent. “Ik ben erg aanhankelijk als ik onder invloed ben, en mijn partner was het tegenovergestelde”, zegt Adam Marshall, een 39-jarige facilitair manager in LA. “Het kwam er bij ons in feite op neer te weten dat wanneer ze rookte, elke vorm van intimiteit niet meer op het menu stond voor de nacht.”

Zelfs als je de algemene neigingen van je partner kent, is het een goed idee om elke keer dat je cannabis rookt te praten over wat je wilt, en seks een mogelijkheid is. “Voer een gesprek voordat je een cannabisproduct gebruikt over wat je consumeert, hoeveel, wat je bedoelingen zijn, wat je grenzen zijn, hoe je kunt zien of je in nood bent en hoe lang je wilt spelen”, zegt ze. “Ik moedig aan om tijdens de hele ervaring regelmatig in te checken om er zeker van te zijn dat iedereen nog steeds op dezelfde pagina zit.”

Als jullie het allebei cool vinden om intiem te worden terwijl je stoned bent, stelt Thomas voor om een ‘rood, geel, groen’ systeem te gebruiken om je grenzen te communiceren: als je je op je gemak voelt, kun je ‘groen’ zeggen als je comfortzone wordt gepusht, maar wil je toch doorgaan, dan kun je ‘geel’ zeggen en als je helemaal buiten je comfortzone bent en wilt stoppen, zeg je ‘rood’.

Veel stellen vinden het leuk om samen op te lichten en ontdekken dat het zowel hun relaties als hun seksleven verbetert. De sleutel is om ervoor te zorgen dat je op dezelfde pagina bent, zowel over elkaars gebruik als over alles wat je onder invloed zou kunnen doen. Cannabis brengt je alleen dichterbij als je van de gelegenheid gebruik maakt om erover te discussiëren en elkaar daardoor beter leert kennen. Ideeën voor na Singles Day?

Bronnen o.a. CannabisTrainingUniversity (EN), Mashable (EN), WeedMaps (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]