Snoop Dogg zet hoog in op de Duitse cannabisstartup Cansativa

door Team Inc.

2022-02-22-Snoop Dogg zet hoog in op de Duitse cannabisstartup Cansativa

Casa Verde investeert $ 15 miljoen in Cansativa, een in Frankfurt gevestigd cannabisdistributieplatform, Argonautic Ventures en het in München gevestigde Alluti deden ook mee aan de investeringsronde.

Het is de grootste investering die het team van Snoop Dogg en zijn bedrijf Casa Verde tot nu toe deden. Het is geen verrassing dat het geld naar Duitsland gaat. De nieuwe coalitieregering van het land, gevormd door de centrumlinkse sociaal-democraten en de liberale Vrije Democratische Partij, heeft beloofd binnen vier jaar over te gaan tot legalisering van recreatief cannabisgebruik.

Legalisatie komt eraan

het legaliseren van recreatieve cannabis zou de cannabissector in Duitsland een enorm boost geven. Duitsland is in Europa veruit de grootste als het gaat om medische consumptie van cannabis. Het is een van de weinige landen waar patienten gratis medicinale cannabis kunnen krijgen. Er wordt verwacht dat Duitsland tot 2024 goed is voor meer dan de helft van het gebruik van mediwiet in Europa.

Cansativa, opgericht in 2017, heeft al een sterke positie op de markt. De startup – die zichzelf de ‘Amazone van cannabis’ noemt – stelt Duitse apotheken in staat om gemakkelijk medicinale cannabis te kopen, waarbij de toeleveringsketen en logistiek worden geregeld.

Wanneer recreatieve cannabis wordt gelegaliseerd, kan Cansativa zijn platform ook inzetten voor de recreatieve markt. De nieuwe financieringsronde zal worden gebruikt om de product- en software-engineeringteams van het bedrijf te versterken in afwachting van de nieuwe marktkans, zegt medeoprichter en algemeen directeur Jakob Sons.

“Het belangrijkste is om ons bestaande B2B-platform te verbeteren en om te vormen tot een schaalbaar technologisch product dat zal voldoen aan al die vereisten voor toekomstige groei in het medische en vooral recreatieve ecosysteem”, vertelt hij aan Sifted.

Marktkansen

Cansativa zegt dat er in Duitsland momenteel jaarlijks ongeveer 15 ton medicinale cannabis wordt geconsumeerd, maar schat dat de recreatieve markt binnen twee jaar na legalisatie zal groeien tot 200 ton.

Vorig jaar won de startup een vierjarige exclusiviteitsovereenkomst met de Duitse regelgever, waardoor het het enige bedrijf is dat een vergunning heeft om in eigen land geproduceerde cannabis te distribueren.

Voorafgaand aan de financieringsaankondiging zei Casa Verde-partner Yoni Meyer dat dit de startup positioneert om een ​​dominante speler op de markt te worden: “Cansativa is strategisch gepositioneerd om het leidende platform voor medicinale cannabis in Europa’s grootste economie te worden. We zijn ervan overtuigd dat dit team een centrale rol speelt in de verwachte legalisering in Duitsland en een beslissende impact heeft op de Europese markt, die naar verwachting in 2025 $ 3,6 miljard zal bedragen.”

Het Europese plaatje

Duitsland zal niet het eerste Europese land zijn dat cannabis legaliseert (Malta deed dat eind 2021), maar Sons zegt dat het zich voorlopig vooral op de thuismarkt zal richten: “We richten ons in de eerste plaats heel sterk op Duitsland, omdat dit momenteel de populairste markt is.”

Cansativa beheert niet alleen zijn B2B-distributieplatform, maar heeft ook een opslagfaciliteit die wordt gebruikt om cannabis uit andere landen te importeren. Geïmporteerde cannabis maakt momenteel 95% van de markt uit, het merendeel komt uit Canada, Nederland, Denemarken, Portugal en Spanje.

Cansativa’s magazijnfaciliteit

Het magazijn van Cansativa ligt nabij de luchthaven van Frankfurt. Sons zegt dat naarmate meer Europese landen de cannabisregelgeving liberaliseren, hij hoopt dat de faciliteit van Cansativa een hub kan worden die het hele continent bedient.

“We hebben de infrastructuur direct naast de luchthaven van Frankfurt – we zullen onze faciliteit hier gebruiken als toegangspoort tot de Europese Unie”, zegt hij. Cansativa zegt dat het zijn inkomsten sinds de oprichting elk jaar heeft verdubbeld en in 2021 meer dan € 10 miljoen heeft binnengehaald, terwijl het al winstgevend was.

Terwijl Amerikaanse en Canadese bedrijven de Duitse markt al met grote belangstelling in de gaten houden, gelooft de startup uit Frankfurt dat haar expertise op het gebied van regelgeving hen distributiepartner zal maken voor iedereen die recreatieve cannabis in het land wil verkopen.

Lees meer op sifted.eu (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]