DEA zegt dat marihuanazaden als legale hennep worden beschouwd zolang ze de THC-limiet niet overschrijden

door Team Inc.

2022-04-09-DEA zegt dat marihuanazaden als legale hennep worden beschouwd zolang ze de THC-limiet niet overschrijden

Marihuana en is misschien federaal verboden, maar de Drug Enforcement Administration (DEA) heeft erkend dat de marihuanazaden van de plant over het algemeen ongecontroleerd en legaal zijn. Ongeacht hoeveel THC er in de toppen zou kunnen worden geproduceerd als die zaden worden opgekweekt.

DEA heeft onlangs een evaluatie uitgevoerd van de federale wet en uitvoeringsvoorschriften in antwoord op een vraag van advocaat Shane Pennington met betrekking tot de legaliteit van cannabiszaden, weefselkweek en “ander genetisch materiaal” dat niet meer dan 0,3 procent THC bevat. Het bureau bevestigde dat marihuanazaden niet langer worden gecontroleerd door de federale legalisatie van hennep.

Marihuanazaden niet langer gecontroleerd

Na de inwerkingtreding van de Farm Bill van 2018 is hennep uitgesloten van de definitie van marihuana door de Controlled Substances Act (CSA), waardoor alle delen van de plant Cannabis sativa L. ongecontroleerd zijn zolang ze niet meer dan 0,3 procent THC bevatten.

“Dienovereenkomstig voldoet marihuanazaad met een delta-9-tetrahydrocannabinol-concentratie van niet meer dan 0,3 procent op droge gewichtsbasis aan de definitie van ‘hennep’ en valt het dus niet onder de CSA,” schreef Terrence L. Boos, hoofd van DEA’s Drug & Chemical Evaluation Section. “Omgekeerd wordt marihuanazaad met een delta-9-tetrahydrocannabinolconcentratie van meer dan 0,3 procent op drooggewicht in schema I onder de CSA gecontroleerd als marihuana.”

Omdat zowel hennep- als marihuanazaden over het algemeen nominale THC-niveaus bevatten die de wettelijke drempel niet overschrijden, geeft DEA in wezen toe dat mensen cannabiszaden kunnen hebben, ongeacht hoeveel THC de resulterende plant zou kunnen produceren, zolang de zaden zelf minder bevatten dan 0,3 procent delta-9 THC. Het blijft federaal illegaal om marihuanazaden te gebruiken om marihuana te kweken.

“Naar mijn mening is de brief belangrijk omdat we nog steeds verwarring zien over de bronregel – het argument dat de juridische status van een cannabisproduct afhangt van de vraag of het ‘afkomstig’ is van marihuana of hennep – wat invloed heeft op wetgevingsvoorstellen, zelfs bij de federale overheid.”

“Nu we weten dat de legaliteit van de bron van zowel hennep- als marihuanaplanten (hun zaden) alleen afhangt van de delta-9 THC-concentratie, is het veel moeilijker om te vertrouwen op de bronregel”, zei Pennington. “Ik hoop dat dit veel verwarring op dit rechtsgebied zal wegnemen.”

Weefselkweek en genetisch materiaal

Naast marihuanazaden verduidelijkt de nieuwe DEA-brief ook dat “ander materiaal dat is afgeleid van of geëxtraheerd uit de cannabisplant, zoals weefselkweek en elk ander genetisch materiaal met een delta-9-tetrahydrocannabinolconcentratie van niet meer dan 0,3 procent op basis van droog gewicht voldoet aan de definitie van “hennep” en valt dus niet onder de CSA.”

Pennington en Zorn zijn geen onbekenden voor de DEA. De advocaten hebben een uitgebreide geschiedenis van procederen tegen het agentschap over cannabis en bredere drugsbeleidskwesties, bijvoorbeeld om het federale monopolie op het kweken van marihuana voor onderzoeksdoeleinden te doorbreken.

Zorn is ook betrokken bij een aparte uitdaging voor DEA’s voorstel om vijf psychedelische verbindingen te verbieden. Onderzoekers en advocaten boekten in februari een procedurele overwinning in die zaak, nadat de eigen administratieve rechtbank van het agentschap ermee instemde hoorzittingen over de zaak te houden.

Ondertussen hebben DEA-functionarissen vorig jaar aan de regelgevende instanties verduidelijkt dat een steeds populairdere, psychoactieve cannabinoïde, bekend als delta-8 THC, geen gereguleerde stof is volgens de bestaande wetgeving.
De functionarissen van het bureau zeiden dat alleen producten die meer dan 0,3 procent delta-9 THC bevatten – de meest bekende bedwelmende cannabinoïde – worden gecontroleerd, maar de Farm Bill van 2018 die hennep legaliseerde, verbiedt THC-isomeren niet expliciet.

Toegang tot psilocybine

Afzonderlijk stuurde een tweeledige groep leden van het Congres in januari een brief naar de DEA, waarin ze er bij de instantie op aandrongen om terminaal zieke patiënten toegang te geven tot psilocybine. Wetgevers zeiden dat DEA “de toegang tot psilocybine voor therapeutisch gebruik belemmert in overeenstemming met de letter en intentie Right to Try (RTT) -wetten.”

Het Congres en 41 staten hebben wetten aangenomen om te proberen, waardoor patiënten met terminale aandoeningen onderzoeksmedicatie kunnen proberen die niet zijn goedgekeurd voor algemeen gebruik. Wetgevers zeiden dat DEA “niet heeft voldaan” aan de wet.

DEA heeft de productiequota voor de productie van bepaalde psychedelica zoals psilocybine verhoogd in een poging om onderzoek te bevorderen, maar de beslissingen over de planning vormen nog steeds obstakels voor wetenschappers – een punt dat herhaaldelijk werd benoemd door het hoofd van het National Institute on Drug Abuse.

Lees meer op marijunanamoment.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]