Wat is het verschil tussen wiet en hasj?

door drugsinc

Wat is het verschil tussen wiet en hasj?

Marihuana en hasj worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn heel verschillend van aard. Sommige mensen denken dat de woorden ‘hash’ en ‘wiet’ synoniemen zijn, het zijn twee heel verschillende dingen. Hieronder leggen we de belangrijkste verschillen tussen hasj en wiet uit. Laten we ingaan op wat marihuana en hasj zijn, zodat je stoned kunt worden op de manier zoals jij dat wilt.

Marihuana

Cannabis verwijst naar drie planten die bekend staan als Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis rudealis met psychoactieve eigenschappen. Er zijn vele cannabissoorten in de wereld, maar ze zijn onderverdeeld in deze drie hoofdcategorieën, indica, sativa en hybride. Indica-soorten geven een ontspannen gevoel, terwijl sativa’s voornamelijk worden gebruikt voor meer energie. Hybride is – zoals je misschien al geraden hebt – een combinatie van beide. Wiet bestaat uit gedroogde en uitgeharde cannabisbloemen en is klaar om te worden gerookt, verdampt of omgezet in een olie, een knop of een vorm van concentraat.

Wanneer u de bloemen van deze planten oogst en droogt, blijft er een van ’s werelds populairste medicijnen over. Cannabis bevat meer dan 120 bestanddelen die bekend staan als cannabinoïden. Deskundigen weten nog steeds niet wat elke cannabinoïde kan, maar twee ervan, bekend als cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC), zijn inmiddels zeer goed ingeburgerd. Dus wat zijn THC en CHD precies?

Er zijn vele cannabissoorten in de wereld, maar ze zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën, indica, sativa en hybride. Indica-soorten geven een ontspannen gevoel, terwijl sativa’s voornamelijk worden gebruikt voor meer energie. Hybride is – zoals je misschien al geraden hebt – een combinatie van beide.

CBD is een niet-psychoactieve cannabinoïde, die je niet ‘high’ zal maken. Het wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten. Misselijkheid, migraine, hoofdpijn en angst kunnen ook worden behandeld. Het nut van therapeutisch gebruik wordt nog steeds verder onderzocht en getest door onderzoekers.

THC is de krachtigste psychoactieve stof in cannabis. De ‘high’ van cannabis die bij de meeste mensen wordt geassocieerd, wordt veroorzaakt door THC.

Hasj

Hash (of zoals sommige mensen het hasj noemen) verwijst naar cannabisextracten die worden gemaakt door de hars te scheiden van knoppen of bladeren. Hashhars wordt gewonnen uit de cannabisplant en verfijnd om een krachtige vorm van marihuana te vormen, meestal gebruikt voor ontspanning. Er zijn talloze manieren om hasj te maken, maar ze vereisen allemaal de scheiding van trichomen en ze in een bal, blok of munt te drukken. Het resultaat is hasj, een sterk concentraat met een unieke smaak en effecten.

Vervolgens worden kleine stukjes afgebroken en gerookt. Hash brandt niet snel vanzelf, dus wordt het meestal gemengd met andere kruiden zoals cannabis of tabak.

Dus wat is het verschil tussen marihuana en hasj?

Laten we beginnen met wat marihuana en hasj gemeen hebben, het ligt voor de hand: beide komen van dezelfde cannabisplanten. Wiet is de bloemknop van de vrouwelijke wietplant, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt.

Hash bestaat uit dezelfde toppen, maar wordt op een andere manier behandeld. De bloemknoppen worden geoogst terwijl een wietplant in volle bloei is en een boer gaat vanaf dit moment in twee richtingen te werk.

Hash is krachtiger dan wiet. Hoewel de meeste wietsoorten tegenwoordig ongeveer 20-30% THC bevatten, kan hasj een potentie van 40% -60% bereiken. Dit komt omdat hasj wordt gemaakt door een hoop trichomen met elkaar te combineren.

Bij marihuana worden de bloemen te drogen gehangen. Het resulterende product is de plant die we allemaal zo goed kennen. Zodra elk zaadje volledig is uitgedroogd, worden uitsteeksels en overtollige bladeren verwijderd.

Er is een verschil tussen hasj en wiet als het gaat om smaak. Wiet heeft vaak meer frisse, kruidige en soms fruitige smaken en aroma’s, en hasj is vaak complex, rijk en kruidig.

Als het om roken gaat, kun je hasj en wiet in vrijwel dezelfde vorm gebruiken. Beide kunnen worden gerookt, verdampt of in eetwaren worden gebruikt. Wietbloemen kunnen echter ook worden gebruikt om concentraten te maken, terwijl hasj hier niet voor werkt.

Het is aan jou wat je verkiest tussen marihuana en hasj, maar de weg naar alle voordelen van cannabis is door je eigen kennis uit te breiden en verder te ontdekken. Doe je onderzoek voordat je rookt en hou de site zoals altijd in de gaten voor meer informatie!

Bronnen o.a. CannabisLifeNetwork (EN), KushFly (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]