Nederlands bedrijf eerste ter wereld dat op grote schaal wietolie gaat produceren

door Team Inc.

2019-05-01-Nederlands bedrijf eerste ter wereld dat op grote schaal wietolie gaat produceren

Het Nederlandse Ofinext gaat als eerste bedrijf ter wereld op grote schaal wietolie produceren voor medicinaal gebruik. Ofinext in een samenwerking tussen de bedrijven Ofichem en Phytonext die reeds jaren een opiumontheffing hebben voor onderzoek naar cannabisextracten.

Het is uniek in de wereld dat het oer-Hollandse bedrijf wietolie mag produceren onder de farmaceutische regelgeving. De productie en verkoop van wietolie is in Nederland illegaal door het hoge THC-gehalte. Dit in tegenstelling tot CBD-olie waarin de psychoactieve stof ontbreekt. Wietolie met meer dan 0,2% THC is normaal gesproken illegaal. Daarom zijn veel mensen aangewezen op een ‘zelfmaker’ het illegale circuit of ergens op het internet. Op websites als THC-olie.nl en WietoliePuur.nl is het toch nog mogelijk om aan kleine hoeveelheden wietolie, wietzalf en andere cannabisextracten te komen.

“Om toch THC-olie en andere medicinale wietproducten beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken. Het kleinschalige bezit ervan wordt immers wel gedoogd”, aldus Kees van THC-olie.nl.

Kwalitatieve, legale wietolie

Echter is deze vorm van kleinschalige productie bij lokale apotheken of particulieren een dure aangelegenheid. Met de grootschalige productie van Ofinext lijkt hier een einde aan te komen, zodat meer mensen voor een betere prijs toegang krijgen tot wietolie van een betere kwaliteit.

De joint venture heeft wietolie ontwikkeld die op grote schaal onder strenge regelgeving en farmaceutische condities wordt geproduceerd. “In het illegale circuit is de kwaliteit en het effect van wietolie niet gewaarborgd. Daarom kiezen veel patiënten er voor om cannabis te blijven roken”, aldus Ofinext.

De cannabisextracten worden op verschillende manieren verwerkt, zodat je ze op verschillende manier kan toedienen. Zo heeft het gebruik van wietolie betere effecten, minder bijwerkingen en wordt het roken van cannabis overbodig. De productie van cannabisolie zal eind dit jaar van start gaan.

Gerelateerde artikelen

4 opmerkingen

Jose luis Conde varela 21 september 2019 - 22:00

Deseo comprar aceite de cannabis, por favor envíeme requerimientos precios fob

Beantwoord
drugsinc 1 oktober 2019 - 11:03

Lamentablemente, no vendemos productos nosotros mismos. ¿Quizás pueda ir a nuestros anunciantes o empresas en nuestro directorio de negocios? Buena suerte

Beantwoord
Hinf 24 november 2021 - 09:45

Hola
Quiero aciete thc a me madre q tiene un cancer cerebral por favor espero su respuesta
Gracias

Beantwoord
drugsinc 26 november 2021 - 14:35

I am sorry, we only publish news, articles and interesting information – we’re not sellers.

Beantwoord

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]