Home Cannabis Taliban gaat cannabis kweken

Taliban gaat cannabis kweken

door Team Inc.

2021-11-25-

Het Taliban-regime in Afghanistan kondigde dinsdag aan dat het Duitse bedrijf Cpharm had gecontracteerd om cannabisproducten te telen en te produceren.

Op sociale media van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken stond dat Cpharm ermee instemde een investering te doen ter waarde van meer dan $ 400 miljoen om een ​​fabriek voor de productie van cannabis in het land op te zetten. Het project “zal binnenkort officieel van start gaan en honderden mensen zullen een baan krijgen”, zei het ministerie in een tweet.

Verwarring

Veel media meldden in eerste instantie dat het zou gaan om het Australische bedrijf Cpharm. Dat blijkt echter een groot misverstand. “We zijn ons van de ene op de andere dag bewust geworden van talloze media-artikelen waarin staat dat Cpharm in Australië betrokken is geweest bij een deal met de Taliban”, aldus een persbericht. “We produceren of leveren niets. Wij bieden medisch advies aan de farmaceutische industrie in Australië. We hebben geen producten op de ARTG.

We hebben geen connectie met cannabis of de Taliban. We hebben geen idee waar het persbericht van de Taliban vandaan komt en we willen iedereen verzekeren dat het niet in verband mag worden gebracht met Cpharm Pty Ltd Australia.”

Afghaanse cannabisdeal

Qari Saeed Khosty, een woordvoerder van de Taliban, die deze zomer de macht van de Afghaanse regering greep na de terugtrekking van het Amerikaanse leger, tweette echter dat het om het Duitse Cpharm ging. Eerder deze week had Khosty details gegeven in een Twitter-thread over de cannabisdeal.

“Gisteren hebben functionarissen van de afdeling Drugsbestrijding van het ministerie van Binnenlandse Zaken een ontmoeting gehad met een vertegenwoordiger van het bedrijf (Cpharm)”, zei hij volgens een vertaling. “Het bedrijf wil een cannabisverwerkingsfabriek bouwen in Afghanistan, waar alle cannabisproducten zullen worden gemaakt.”
“In Afghanistan zal alleen dit bedrijf legaal worden gecontracteerd”, zei hij.

De Taliban-woordvoerder voegde eraan toe dat het contract “banen zal creëren voor veel burgers”. De deal lijkt ongebruikelijk, gezien de harde behandeling van het regime jegens mensen die illegale drugs gebruiken. Kort nadat de Taliban de controle over Afghanistan hadden overgenomen, berichtte de Associated Press over clandestiene invallen waarbij drugsgebruikers met geweld werden bedreigd als ze niet instemden met behandeling.

Het groene goud

De Taliban verbood ook de productie van opium voorafgaand aan de Amerikaanse militaire invasie in 2001. Maar als het om marihuana gaat, meldde Al Arabiya dat de plant tijdens de Amerikaanse bezetting een belangrijke bron van inkomsten was voor Taliban-opstandelingen. Nu lijken ze weer economische kansen te zien, maar via een professionelere, gereguleerde markt.

Lees meer op marijuana.net (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter