skip to Main Content
Menu
Wat Is Salvia?

Wat is salvia?

Spread the love ✌🏼

Salvia, Salvia divinorum, is een kruidenmuntplant en een natuurlijk hallucinogeen product dat inheems is in Mexico. Veel mensen gebruiken het als recreatieve drug. Het product is in veel smartshops verkrijgbaar.

Salvia is een medicijn dat visuele hallucinogene effecten veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met LSD. Sommige gebruikers beweren dat ze mystieke en spirituele ervaringen hebben nadat ze het hebben ingenomen.

Psychedelische drugsindianen

Salvia is nu populair als recreatieve drug onder jongeren. Het werkt erg snel en wordt verondersteld weinig bijwerkingen te hebben. Het heeft ook een laag verslavingspotentieel en is gemakkelijk te verkrijgen. Het kan echter enkele risico’s met zich meebrengen en de langetermijneffecten zijn onduidelijk. Mazatec-indianen gebruiken salvia al eeuwen voor spirituele waarzeggerij, sjamanisme en medische praktijken. Ze noemen het blad ‘Kruid van Maria, de herderin’. Ze geloven dat de plant een incarnatie is van de Maagd Maria. Mensen hebben tijdens hallucinaties visioenen van een vrouw of heilige voorwerpen gemeld. Mazatec-sjamanen brouwen thee uit de bladeren en drinken het visueel opwekkende mengsel tijdens religieuze ceremonies.

De Mazatec rollen ook verse salvia-bladeren in een sigaarachtige ‘quid’. Ze zuigen of kauwen op de vloeistof zonder te slikken, en dus absorberen ze het medicijn uit de mondwand in de bloedbaan.Zodra een persoon het heeft ingeslikt, zal het gastro-intestinale (GI) systeem salvinorine A deactiveren.

Plantaardig hallucinogeen

Salvia divinorum is een plant die het meest krachtige plantaardige hallucinogeen bevat dat we tegenwoordig kennen. De werkzame stof in Salvia divinorum heet salvinorine A (1), een kappa opioïde receptor (KOR)-agonist. Een dosis van 200 tot 500 microgram is genoeg en komt daarmee in de buurt van de dosis van lsd. Bij lsd zijn effecten merkbaar vanaf 50 microgram. Er bestaat bezorgdheid dat salvia iemands denken, keuzes en mentale gezondheid kan beïnvloeden.

Een agonist hecht zich aan en activeert specifieke receptoren van het centrale zenuwstelsel die zich voornamelijk in de hersenen bevinden. De KOR lijkt een sleutelrol te spelen bij het reguleren van de menselijke perceptie. Salvinorin A kan ook een effect hebben op de neurotransmitter dopamine van het lichaam. Recreatieve gebruikers kunnen het medicijn inademen via waterpijpen die bekend staan ​​als waterpijpen, roken in sigaretten of op de bladeren kauwen terwijl ze het sap in de wang vasthouden. Het lichaam neemt de psychoactieve componenten op via de slijmvliezen. Mensen ervaren meestal binnen 2 minuten na het roken de meest intense effecten. Ze duren minder dan 20 minuten.

Verkrijgbaar bij de smartshop

Wil je Salvia of andere smartartikelen eens proberen? Bestel het bij deze smartshops en laat je goed voorlichten: Dreamvalley, Apollyon, Sirius en Dr. Smart.

Lees meer op medicalnewstoday.com (Bron, EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top