skip to Main Content
Menu
Nederlandse Dealers Versturen Massaal Drugs Per Post

Nederlandse dealers versturen massaal drugs per post

Spread the love ✌🏼

Cocaïne, speed, amfetamine en ecstasy. Nederlandse dealers sturen duizenden pakketten naar klanten in het buitenland. Politie en douane in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië en diverse Aziatische landen hebben genoeg van de Nederlandse drugspakketten.

Het dreigt de reputatie van ons kikkerlandje te schaden. Volgens schattingen verzenden dealers ongeveer 9.000 pakketten per maand naar het buitenland. In Australië werden binnen een maand 400 leveringen onderschept.

Drugspakket

De hoeveelheden variëren van een paar gram cocaïne tot grote potten gevuld met ecstasypillen. De politie maakt zich ook zorgen om het soort dealers. Ze zijn niet te vergelijken met de jongens van de straat. De online drugshandel bestaat uit jonge, hoogopgeleide mannen zonder strafblad. Snelle jongens die stevig bij willen verdienen. Ze werken achter speciale browsers op het darkweb. Eenmaal besteld gaat het pakketje op de post en kraait er geen haan meer naar.

Het probleem is dat ook niet te herleiden is waar het pakketje vandaan komt. Als het al onderschept wordt. Mensen hoeven zich namelijk niet te legitimeren om een pakketje te versturen. Dat maakt het achterhalen van de dealers lastig.

Vijf jaar gevangenisstraf

“Ze beseffen niet echt dat ze internationale drugsdealers zijn”, vertelde officier van justitie Neeltje Keeris aan het NRC. “Ze denken dat ze weg komen met een waarschuwing en taakstraf.” Eind vorig jaar werd een Nederlandse student vijf jaar gevangen gezet omdat hij minstens 70 pakketten met drugs had verstuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top