Wordt cannabisbankieren dit jaar legaal in Amerika?

door Team Inc.

2022-04-01-Wordt cannabisbankieren dit jaar legaal in Amerika

De cannabisaandelen stegen in de dagen voorafgaand aan een stemming in het Huis van Afgevaardigden deze week over een wetsvoorstel om cannabis van de lijst met gereguleerde stoffen te verwijderen. Het is de vraag of de MORE-act door de Senaat komt. De grote vraag is ook of de SAFE Banking Act wordt aangenomen.

Het Huis zal waarschijnlijk deze week de MORE-wet aannemen, die “strafrechtelijke sancties opheft voor een persoon die marihuana produceert, distribueert of bezit”. De wet werd al in 2020 goedgekeurd maar bleef in de Senaat hangen. Dat is nu ook weer denkbaar.

Hetzelfde gebeurde bij de SAFE Banking Act van 2021. Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen weerhoudt het federale banktoezichthouders ervan om financiële instellingen te straffen voor het leveren van diensten aan legitiem cannabisgerelateerde bedrijven. Democratische critici van de wet voerden in het verleden aan dat deze breder zou moeten zijn door marihuana op federaal niveau te legaliseren of strafrechtelijke bepalingen op te nemen.

Cannabisbankieren

Congreslid Nancy Mace (R-SC), een oud pleitbezorger voor de legalisering van cannabis, vertelde Yahoo Finance dat ze enigszins optimistisch is dat er dit jaar wetgeving wordt doorgevoerd. Hoewel de SAFE Act niet voldoet aan de nationale legalisatie, zou het een game-changer zijn voor veel cannabisbedrijven die al in meerdere staten actief zijn.
Kim Rivers, CEO van Trulieve (TCNNF), vertelde dat er veel cash omgaat in haar cannabisapotheken. Dat vormt een risico voor winkelpersoneel en beperkt de betalingsopties voor consumenten. De wetgeving op het gebied van cannabisbankieren zou daar verandering in brengen. “Het zou ook onze kapitaalkosten verlagen”, zei ze. “We hebben te maken gehad met hogere tarieven, omdat de opties voor banken beperkt zijn.”

Cannabisaandelen

De aandelen van Trulieve hebben het in het afgelopen jaar moeilijk gehad en zijn sinds maart 2021 met bijna 50 proent gedaald. De Amerikaanse aandelen van Green Thumb Industries (GTBIF) zijn sinds februari met ongeveer hetzelfde bedrag gedaald. Curaleaf (CURLF) is in die periode met 58% gedaald.

Tilray (TLRY) bereikte in september 2018 een recordhoogte van $ 214,06, nadat in juni in Canada een wet werd aangenomen om de verkoop van cannabis te legaliseren. Gisteren sloot het aandeel op $ 8,14. Alle cannabisbedrijven zijn gevestigd in Canada vanwege het Amerikaanse federale verbod. Veel van hun aandelen zijn ook beschikbaar voor handel in de VS, en velen, zoals Trulieve en Curaleaf, hebben winkels in de VS.

Lees meer op finance.yahoo.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]