Verbod op precursoren voor drugsproductie wordt aangescherpt

door Team Inc.

vat-chemicaliën-drugsdump

Het ministerie van Justitie verscherpt vanaf eind deze week het verbod op meer dan 100 chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van illegale drugs zoals speed, crystal meth en xtc.

Op dit moment moeten openbare aanklagers bewijzen dat mensen die betrapt werden op het bezit van verboden middelen, zoals BMK en PMK, wisten dat ze gebruikt konden worden om synthetische drugs te maken.

Absoluut verbod op drugschemicaliën

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz zei dat een absoluut verbod op bezit een maas in de wet zou dichten en de strijd tegen bende gerelateerd geweld zou helpen. Drugslaboratoria bevinden zich vaak op landbouwgrond en op locaties waarvan de eigenaren aannemelijk kunnen maken dat ze chemicaliën opsloegen voor doeleinden die niets te maken hadden met de productie van drugs.

‘Eigenaren van loodsen en opslagfaciliteiten staan ​​vaak onder druk om drugslabs op te zetten. Ons milieu wordt ernstig vervuild door het dumpen van chemisch afval en er vinden moorden plaats op straat’, zegt Yesilgöz. Het ministerie heeft de lijst met verboden middelen herzien na overleg met de politie, chemici en het Nationaal Forensisch Instituut. De lijst bevat chemicaliën waarvan bekend is dat ze worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs die geen legale toepassing hebben.

Bron: Dutchnews.nl (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]