Tilray heeft aanvullende GMP-certificering voor internationale export van cannabis

door Team Inc.

04-02-2020-Tilray heeft aanvullende GMP-certificering voor internationale export van cannabis

Met de nieuwe licenties van Tilray kan de internationale exportcapaciteit van het bedrijf worden uitgebreid met de geautoriseerde productie van medicinale cannabisbloemen- en olieproducten.

Tilray, een wereldwijde pionier op het gebied van onderzoek, teelt, productie en distributie van cannabis, heeft onlangs haar volledige dochteronderneming Tilray Portugal aangekondigd en heeft haar Good Manufacturing Practice (GMP) -certificering ontvangen in overeenstemming met de normen van de Europese Unie voor haar productiefaciliteit in Cantanhede (Portugal).

GMP-certificering

De GMP-certificering is afgegeven door Infarmed, de Portugese nationale autoriteit voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten. Dit is de tweede GMP-certificering voor Tilray Portugal, waarmee GMP-gecertificeerde cannabisbloemen- en olieproducten geproduceerd mogen worden om te exporteren naar internationale markten. Brendan Kennedy, CEO van Tilray: “We zijn blij met het voortdurende momentum van onze groeistrategie in heel Europa met deze aanvullende GMP-certificering voor de EU-campus van Tilray in Portugal. Hiermee kunnen we een groter assortiment medische cannabisproducten exporteren naar internationale patiënten, partners en markten. Onze internationale strategie is een belangrijk onderdeel in het stimuleren van winstgevendheid en aandeelhouderswaarde op de lange termijn.”

Tilray Portugal

Tilray’s EU-campus in Portugal is een veelzijdige productiefaciliteit. Het beschikt over faciliteiten voor de teelt, onderzoeks- en kwaliteitscontrolelabs en verwerkings- en verpakkingsmaterialen voor mediwiet en de distributie daarvan. Tilray’s EU-campus dient ook als een hub ter ondersteuning van Tilray’s klinische onderzoek en productontwikkeling in heel Europa. De komende maanden worden er meerdere oogsten verwacht.

In mei 2019 ontving Tilray Portugal zijn eerste productielicentie en initiële GMP-certificering, waardoor het bedrijf gedroogde cannabis kon produceren en exporteren. In september 2019 voltooide Tilray Portugal zijn eerste export naar Duitsland. Tot op heden de grootste binnen-Europese bulkverzending van medicinale cannabis. Met de vandaag aangekondigde aanvullende GMP-certificering kan Tilray zowel gedroogde bloemen en oliën van farmaceutische kwaliteit als afgewerkte medicinale cannabisproducten internationaal leveren.

“We hebben nu twee GMP-gecertificeerde faciliteiten om onze wereldwijde expansiestrategie te ondersteunen”, zegt Sascha Mielcarek, Managing Director van Tilray in Europa. “We zijn blij dat we onze toonaangevende medische cannabisbloemen- en olieproducten naar internationale markten kunnen exporteren. We zullen ons bereik blijven uitbreiden om patiënten toegang te geven tot medische cannabisproducten van Tilray. Trots geproduceerd in Europa.”

Tilray heeft verkoop- en distributieregelingen opgezet om medicinale cannabis te leveren via belangrijke farmaceutische distributiekanalen in heel Duitsland en andere Europese markten. Dankzij deze regelingen hebben patiënten straks toegang tot Tilray’s medicinale cannabisproducten.

Lees meer op healtheurope.eu (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]