Home Aandelen & financieel 3 cannabis aandelen die het geld van beleggers verdubbelden dit jaar. Lukt het ze nu weer?

3 cannabis aandelen die het geld van beleggers verdubbelden dit jaar. Lukt het ze nu weer?

door drugsinc

3 cannabis aandelen die het geld van beleggers verdubbelden dit jaar. Lukt het ze nu weer?

Dankzij een akelige december bevindt de overgrote meerderheid van de marihuana aandelen zich sinds begin 2019 in een positief gebied, maar geen daarvan is zo hoog gestegen als de onderstaande drie cannabis aandelen. Nadat ze dit jaar al meer dan 100% zijn verdubbeld, willen beleggers weten of ze nog meer potentie hebben.

image 3

In het verleden behaalde resultaten vormen geen garantie voor toekomstige resultaten. In feite kan het verdere winsten moeilijker maken om nog betere resultaten neer te zetten. Hier is wat je moet weten over de koers die voor deze cannabisbedrijven in het verschiet ligt.

1. Curaleaf Holdings: Een kosmopolitisch wiet aandeel

Curaleaf is een Amerikaans cannabisbedrijf onder de controle van een Russische oligarch die afgelopen oktober zijn debuut maakte op de Canadese beurs. Het bedrijf richtte zich op dichtbevolkte staten met strikte en beperkte licentieregels aan de oostkust.

De overgrote meerderheid van de 44 apotheken van dit bedrijf bevinden zich in landen waar cannabis moet worden gekweekt, verwerkt, verpakt en verkocht door hetzelfde bedrijf. Minder opties voor consumenten betekenen hogere winstmarges voor Curaleaf, maar het bedrijf verloor vorig jaar nog $ 56,5 miljoen.

Daarom was het verrassend om te zien dat Curaleaf overeenkwam om het Select-merk van Cura Partners te kopen voor ongeveer $ 950 miljoen. Aan de westkust is Cura Partners een groothandelaar van het populaire merk Select van op olie gebaseerde cannabisproducten.

image 4

Select brand vaporizer cartridges staan bekend om hun kwaliteit en hebben een hoog prijsniveau, maar de Curaleaf-winkels kampen al met tekorten en kunnen deze pas verkopen totdat ze de productie uitbreiden naar elke staat. De overname was onlogisch, totdat we merkten dat Boris Jordan, een Russische oligarch die 100% van Curaleaf’s multiple voting-aandelen bezit, ook 11,5% van de Cural-partners bezit.

Curaleaf heeft misschien de beste belangen van beleggers in gedachten gehad toen het ging voor een overname die aanvankelijk niet past. Als het bedrijf niet kan bewijzen dat dit het geval is in de volgende paar inkomstenrapporten, verdient het aandeel echter niet om verder te stijgen.

2. HEXO: Het eerste cannabis oogstfeest

De aandelen van deze Canadese cannabisproducent zijn aan het stijgen dankzij enthousiaste analisten van de investeringsbanken met enkele goede redenen om enthousiast te zijn.

In april voltooide HEXO de eerste oogst in zijn 1 miljoen vierkante meter grote kas, een grote stap naar het bereiken van een geschatte jaarlijkse productiecapaciteit van 108.000 kg gedroogde bloemen per jaar. HEXO dankt zijn populariteit aan de medicinale producten die het maakt van die bloem en verkoopt aan medische patiënten onder het Hydropothecary-merk.

2019 05 08 hexo corp
HEXO corp voltooit de eerste oogst in zijn kas van 1 miljoen vierkante meter

Zodra Health Canada zijn regels voor eetbare cannabisproducten en dranken finaal maakt, is de gezamenlijke samenwerking van HEXO met Molson Coors (NYSE: TAP) klaar om producten te produceren die aan de criteria voldoen.

Helaas is Health Canada van plan de hoeveelheid THC in eetwaren en dranken te beperken tot slechts 10 mg per portie. Dat zou kunnen werken voor een onervaren cannabisgebruiker, maar frequente consumenten zouden elke dag een dozijn edibles moeten nemen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

In maart vertelde HEXO ons dat de omzet tijdens het fiscale vierde kwartaal, dat op 31 juli eindigt, kan verdubbelen van het fiscale tweede kwartaal van het bedrijf tot ongeveer 27 miljoen Canadese dollars. Dat betekent dat de aandelen ongeveer 16 keer vooruit lopen op de aangekondigde verkoopverwachtingen, en waarschijnlijk zal het niet veel verder stijgen voordat het aan die verwachtingen voldoet.

3. OrganiGram Holdings

In tegenstelling tot HEXO en Curaleaf, heeft OrganiGram Holdings winst gerapporteerd. Tijdens het tweede kwartaal van het boekjaar boekte OrganiGram een nettoverkoop van CA $ 26,9 miljoen en liet ons zien hoe we een efficiënte cannabisoperatie kunnen uitvoeren terwijl de capaciteit vergroot wordt. De verkoop-, algemene en administratieve kosten stegen tijdens het tweede kwartaal tot slechts CA $ 5,7 miljoen en een strakke strategie liet de organisatie toe om winst te maken, althans op een aangepaste basis.

Na het toevoegen van de op aandelen gebaseerde compensatie aan de aangepaste winst, verloren operaties slechts CA $ 1,8 miljoen tijdens het fiscale tweede kwartaal van OrganiGram. Het lijkt erop dat het bedrijf dicht bij duurzame, positieve kasstromen staat, en dat is niet de enige reden waarom de aandelen in 2019 kunnen blijven stijgen.

image 5
OrganiGram binnenkort ook op de Nasdaq

OrganiGram heeft onlangs een aanvraag ingediend om zijn aandelen op de Nasdaq-beurs te vermelden. Dat zal het mogelijk maken dat veel meer investeringsbronnen hun weg vinden naar de balans van het bedrijf en waarschijnlijk de aandelen weer opnieuw doen stijgen.

Waarop moet je letten?

De gedisciplineerde uitvoering van OrganiGram geeft de aandelen een goede kans tussen deze drie om op de lange termijn door te groeien. Hopelijk staat het management niet toe dat investeringsbankiers in Manhattan het bedrijf in een ander groot aanbod of fusie duwen.

Het uitstaande aantal aandelen van OrganiGram is de afgelopen jaren met 48% gestegen. Voordat je het aan je portfolio toevoegt, is het misschien het beste om te zien of het bedrijf een grote Amerikaanse beursnotering kan doormaken zonder discipline te verliezen.

Lees het volledige artikel op TheMotleyFool (EN, bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter