Denver stemt om de eerste stad te worden die hallucinogene paddenstoelen decriminaliseert

door Team Inc.

2019-05-07-Denver stemt om de eerste stad te worden die hallucinogene paddenstoelen decriminaliseert

Terwijl strafrechtelijke sancties voor het gebruik en in bezit hebben van hallucinogene paddenstoelen in Amerika gelden, zou Denver hier verandering in kunnen brengen. Namelijk het decriminaliseren van paddo’s. Denver zal hierover stemmen in de gemeenteraad.

De verordening die gesteld is, is bedoeld om strafrechtelijke sancties die door de stad Denver zijn opgelegd voor het in bezit hebben en persoonlijk gebruik van psilocybine, vaak paddo’s genoemd, voor zover mogelijk te ontheffen. Een reeks paddenstoelensoorten bevat psilocybine dat psychoactieve of hallucinogene eigenschappen heeft. Sterker nog, mensen zien soms de meest vreemde dingen onder invloed van de ’trip paddenstoel’.

Schedule 1

Het Amerikaanse ministerie van Justitie beoordeelt psilocybine momenteel als een stof die door Schedule I wordt gereguleerd, wat betekent dat het officiële federale beleid bepaalt dat de schimmels geen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Dus hoewel het de paddenstoelen niet legaliseert, zou de verordening de stad verbieden middelen uit te geven om strafrechtelijke sancties op te leggen aan diegenen die de drug in bezit heeft.

Medisch gebruik

De paddenstoelen zijn al lang populair voor recreatief gebruik. Maar een groeiend aantal medisch onderzoek toont aan dat psilocybine ook aandoeningen zoals angst en depressie kan behandelen, in gevallen waar geneesmiddelen die momenteel op de markt zijn dat niet kunnen.Uit een in het tijdschrift Nature gepubliceerde studie uit 2017 bleek bijvoorbeeld dat 47% van de patiënten die therapieresistente depressie hadden, vijf weken na het ontvangen van een psilocybine-behandeling positieve reacties vertoonden.

En in 2018 riepen onderzoekers van de Johns Hopkins University op tot verwijdering van psilocybine uit de lijst met Schedule I-stoffen. Denver probeert dit als eerste stad voor elkaar te krijgen. Op zijn website zegt Decriminalize Denver: “Mensen gebruiken deze paddenstoelen al duizenden jaren voor genezing, overgangsrituelen, spiritueel inzicht, versterking van gemeenschap en bewustwording.”

Elk voordeel heeft zijn nadeel

De groep argumenteert ook dat een arrestatie teveel is voor iets met zulke lage en beheersbare risico’s voor de meeste mensen, in verhouding tot de potentiële voordelen ervan. Het initiatief heeft aanbevelingen ontvangen van de Denver Green Party en de Libertarian Party of Colorado.
In januari kondigde Decriminalize Denver aan dat het bijna 9.500 handtekeningen verzamelde en papierwerk deed bij de Denver Elections Division om het initiatief op de stemming te krijgen.

Jeff Hunt, vice-president van het overheidsbeleid van Colorado Christian University, vertelde Jeffinn, partner van KMGH, dat hij zich verzette tegen de de-criminaliserende paddo’s in de stad. Hij zei dat de verordening toeristen zou ontmoedigen om naar de stad te komen.

“Denver is hard op weg om de illegale drugshoofdstad van de wereld te worden,” zei Hunt. “De waarheid is dat we geen idee hebben wat de gezondheidseffecten op lange termijn van deze medicijnen zullen zijn voor de mensen in Colorado.”Als dit wordt aangenomen, bevat het initiatief ook een vereiste voor de stad om een ​​”panel voor beleidsevaluatie” in te stellen om de effecten van de verordening te beoordelen en erover te rapporteren.
Het steminitiatief zou voortbouwen op een voortschrijdende traditie in de drugverordeningen van Denver. In 2005 werd de stad de eerste grote stad in de VS die het bezit van kleine hoeveelheden marihuana legaliseerde, volgens het Marihuana-beleidsproject.

Lees meer op edition.cnn.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]