FDA waarschuwt voor misleidende cannabisclaims

door Team Inc.

2022-05-06-FDA waarschuwt voor misleidende cannabisclaims

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft bedrijven die cbd- en cannabisproducten verkopen, waaronder delta-8 THC, gewaarschuwd voor het maken van niet-ondersteunde beweringen over de gezondheidsvoordelen van de producten.

De FDA zei dat hoewel er heel weinig onderzoek is gedaan naar delta-8 THC, een stof die wordt aangetroffen in de cannabis sativa-plant, online retailers en cafés beweren dat producten die de verbinding bevatten, angst verminderen of helpen bij het slapen. Delta-8 is afgeleid van een vergelijkbaar deel van de marihuanaplant als CBD.

Valse beweringen over voordelen cannabis

De FDA zei dat verschillende mensen in het ziekenhuis waren opgenomen na het nemen van delta-8 en stuurde waarschuwingsbrieven naar vijf bedrijven – ATLRx, BioMD Plus, Delta 8 Hemp, Kingdom Harvest en M Six Labs – omdat ze naar verluidt valse beweringen hadden gedaan over de voordelen ervan.

“De FDA maakt zich grote zorgen over de groeiende populariteit van delta-8 THC-producten die online en in winkels in het hele land worden verkocht”, zegt Janet Woodcock, plaatsvervangend commissaris van de FDA. “Het is buitengewoon verontrustend dat sommige voedselproducten zijn verpakt en geëtiketteerd op manieren die kinderen kunnen aanspreken.”

Het harde optreden van de FDA tegen delta-8 komt op een moment dat de wetten met betrekking tot marihuana, die nog steeds federaal verboden zijn, in beweging zijn. Er is een nieuwe impuls in het Congres, van wetgevers in beide grote partijen, om cannabisbedrijven in staat te stellen bankdiensten te gebruiken, wat een belangrijke stap zou zijn in de richting van het vestigen van hun legitimiteit in de VS.

cash-only cannabissector

Het federale verbod op cannabis dwingt wietapotheken om contant te handelen, waardoor ze een doelwit zijn voor overvallen. “Dit is momenteel een cash-only business. Het is gevaarlijk voor de werknemers’, vertelde Murray, een lid van de Senaatsconferentiecommissie die de onderhandelingen leidt over de definitieve versie van het wetsvoorstel, aan de Hill. “Het is gevaarlijk voor klanten en personeel en kan worden opgelost.”

Groepen, waaronder de American Bankers Association, lobbyen bij wetgevers om een ​​op zichzelf staand wetsvoorstel in te dienen dat ervoor zorgt dan banken diensten kunnen verlenen aan cannabisaanbieders. Zij beweren dat het de misdaad zal helpen verminderen en de belastinginkomsten zal verhogen. Steve Daines, een Republikeinse senator, zei dat hij er zeker van is dat een dergelijk wetsvoorstel de vereiste stemmen zou krijgen van zowel de GOP als de Democratische wetgevers.

Vorige maand werd een wetsvoorstel dat marihuana op federaal niveau decriminaliseert, aangenomen door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Het moet echter nog in de Senaat worden gestemd, en Joe Biden moet het idee nog steunen, ondanks de belofte om de decriminalisering van wietgebruikers te steunen tijdens zijn campagne voor het presidentschap.

Bron: theguardian.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]