Home Aandelen & financieel De allereerste ETF voor psychedelica is gelanceerd, ondersteund door Canadese fondsbeheerder

De allereerste ETF voor psychedelica is gelanceerd, ondersteund door Canadese fondsbeheerder

door drugsinc

De allereerste ETF voor psychedelica is gelanceerd, ondersteund door Canadese fondsbeheerder

De allereerste ETF voor psychedelica wordt vandaag verhandeld op de Canadese NEO-beurs, waardoor beleggers zicht krijgen op beursgenoteerde bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van therapeutische oplossingen die psychedelica gebruiken.

Het in Canada gevestigde Horizons ETF Management heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat het zijn definitieve prospectus heeft ingediend om de Horizons Psychedelic Stock Index ETF (PSYK) te lanceren.

“PSYK wordt ’s werelds eerste Exchange Traded Fund (“ETF”) dat zich richt op de opkomende psychedelica die wordt geleid door biowetenschappelijke en farmaceutische bedrijven”, aldus ETF’s van Horizons.

Kleine studies hebben aangetoond dat psychedelische verbindingen, zoals psilocybine, wanneer ze in een klinische setting worden toegediend, de symptomen van angst, depressie, verslaving en posttraumatische stressstoornis kunnen verminderen.

PSYK zal de North American Psychedelic Stock Index volgen, die eigendom is van en beheerd wordt door Horizon ETF’s. Het in Duitsland gevestigde Solactive AG is de onafhankelijke berekeningsagent voor de index.

ETF voor psychedelica overeenkomsten met ontwikkelingen cannabis in 2017

Horizons ETF’s lanceerden in 2017 ’s werelds eerste op cannabis gerichte ETF en CEO Steven Hawkins zegt dat hij veel overeenkomsten ziet tussen die industrie in 2017 en de psychedelische industrie nu.

“Na decennia van beperkingen, hebben recente beleidswijzigingen en uitzonderingen in Canada en de Verenigde Staten gezorgd voor meer onderzoek naar de therapeutische toepassing van psychedelische verbindingen, en het potentieel om een geheel nieuwe markt te creëren voor drugs afgeleid van psychedelica”, aldus Steve Hawkins, President en CEO van Horizons ETF’s.

ETF voor psychedelica overeenkomsten met ontwikkelingen cannabis in 2017
ETF voor psychedelica overeenkomsten met ontwikkelingen cannabis in 2017 (afb.)

In november 2020 werd Oregon de eerste Amerikaanse staat die psilocybine legaliseerde voor therapeutische toepassingen. Voorstanders van de wetgeving zeggen dat het wetsvoorstel de deur zal openen voor meer onderzoek naar de therapeutische voordelen van psilocybine. Maar onderzoekers zeggen dat wetgeving op staatsniveau hun inspanningen niet gemakkelijker zal maken en dat legalisatie vaak sneller gaat dan de wetenschap.

Bronnen o.a. BusinessInsider (EN), NewsWire (EN), TheGrowthOP (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter