Jay-Z stopt $ 10 miljoen in cannabisfonds voor minderheden in de cannabusiness

door Team Inc.

26-01-2021- Jay-Z stopt $ 10 miljoen in cannabisfonds voor minderheden in de cannabusiness

Jay-Z haalt $ 10 miljoen op voor een fonds dat is opgezet om te investeren in cannabisbedrijven die het eigendom zijn van minderheden. De legendarische rapper vertelde The Wall Street Journal dat hij getriggerd werd door de onbalans in de marihuana business, waar mensen van kleur onevenredig zwaar zijn gestraft voor illegaal gebruik van de drug.

Carter benadrukte ook dat diezelfde individuen slechts een klein aantal vormen van degenen die geld verdienen aan de legale cannabisindustrie.
“Wij waren degenen die het hardst werden getroffen door de war on drugs. Amerika heeft zich nu anders opgesteld waardoor er een miljarden business is ontstaan”, zei Carter tegen de WSJ.

De $ 10 miljoen die Carter investeert, is het resultaat van een recente fusie van van twee in Californië gevestigde cannabisbedrijven: CMG Partners Inc. en Left Coast Ventures Inc. Carter lanceerde onlangs ook zijn eigen cannabislijn, genaamd Monogram.

Inclusieve cannabisindustrie

“Het einde van het cannabisverbod is daar, we zullen bouwen aan een meer uitgebreide en inclusieve cannabisindustrie”, zei Carter in een verklaring. “De merken die we bouwen, zullen groei, sociale impact en sociale rechtvaardigheid opnieuw definiëren. Dit is onze tijd.”

Lees meer op markets.businessinsider.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]