Als de regering het verbiedt, zorgt men voor zijn eigen wiet(middelen)

door Team Inc.

2019-01-25-Als de regering het verbiedt, zorgt men voor zijn eigen wiet(middelen)

Hallo allemaal, even voorstellen? Mijn naam is Kees en ik ben webmaster van een stuk of wat websites. Ik doe graag onderzoek naar allerlei zaken en schrijf daar af en toe een artikeltje over, voor een website van mezelf of of voor websites/blogs van anderen. De meeste gaan over zaken als bewustwording, gezondheid, voeding en natuurlijke geneesmiddelen.

Gastblog (Kees): eigenaar van THC-Olie.nl

Eén ervan ging over de opkomst van wietolie als medicijn. Vanaf het moment dat ik dat artikel plaatste, in april 2015, kwam er een constante stroom van e-mails binnen van mensen die op zoek waren naar wietolie. Er meldden zich tegelijkertijd ook mensen die zelf wietolie maakten en die anderen ermee wilden helpen. Die oliemakers belde ik dan op, of ik ontmoette ze persoonlijk, om me ervan te overtuigen dat ik wel met goed volk te maken had.

Eerst bracht ik zoekers en aanbieders van wietolie handmatig met elkaar in contact, maar dat werd op een gegeven moment niet meer te doen. Toen heb ik hier een aparte website voor in elkaar geknutseld, die de mensen nu automatisch met elkaar verbindt: THC-Olie.nl. Dat werkt prima, we hebben zo al heel wat mensen van hun klachten af kunnen helpen, zoals ze ons vaak blij laten weten op onze feedbackpagina.

Hier zitten ook veel voormalige klanten van Stichting Mediwiet tussen, die op zoek waren naar een nieuw adres toen Mediwiet stopte met het verkopen van THC-olie. Onze website is opgezet zonder verdienmodel, dus ik krijg er in principe zelf niets voor, alleen af en toe een donatie.

Er is veel kaf onder het koren van wietoliemakers momenteel. Veel deinzen er niet voor terug om de hoofdprijs voor het spul te vragen (meer dan 100 euro per flesje van 5 ml). Dan maken ze het vaak nog niet eens biologisch, dus dan zitten er nog pesticiden in ook. Dat is natuurlijk niet gezond. Onze oliemakers werken allemaal biologisch en bieden hun olie met 15-20% THC aan voor een normale prijs van rond de 25-30 euro per flesje van 5 ml.

Wij vinden het een treurige zaak dat dit wonderbaarlijke middel, dat zoveel mensen van hun vaak chronische klachten af kan helpen, van pijn en fibromyalgie tot slapeloosheid en kanker, nog niet openlijk verkrijgbaar is. De regering en de zorg zouden dit middel juist als een gek moeten promoten, in plaats van onderdrukken en negeren. Maar goed, daar zullen ook andere (financiële) belangen een rol in spelen waarschijnlijk, aangezien de farma een dominante rol speelt binnen ons zorgstelsel en zij niets van dit onpatenteerbare middel moeten hebben.

Gelukkig is hier wel een kentering in zichtbaar voor ons, want we krijgen nu zelfs al regelmatig aanvragen binnen van patiënten die naar ons doorverwezen zijn door hulpverleners uit de reguliere zorg, zoals huisartsen, zenuwartsen en fysiotherapeuten. Maar dan nog blijft het behoorlijk wrang dat zorgverzekeraars dit middel niet vergoeden, terwijl het ze waarschijnlijk handenvol geld zou kunnen besparen als ze het zouden omarmen. Wietolie heeft bovendien veel minder bijwerkingen dan de meeste farmaceutische alternatieven en heeft een eenvoudige gebruiksaanwijzing, waardoor je de roes die je van THC kunt krijgen, vrij makkelijk kunt vermijden. Hierover hebben we informatie geplaatst op onze website.

Het wordt hoog tijd dat er eens een rechter naar wietolie kijkt, en daar een uitspraak over doet. Want vrijwel niemand gebruikt wietolie als ‘drug’, aangezien het high worden hiervan meestal als minder prettig wordt ervaren dan bijvoorbeeld via blowen of de vaporizer. Dus waarom zouden mensen zo’n veelzijdig huismiddel niet gewoon openlijk mogen kopen en gebruiken?

Met de steeds liberaler wordende houding van rechters (en trouwens ook van veel politici, zij het dan vooral buiten het kabinet) t.o.v. alles wat met wiet te maken heeft, zouden wij zo’n rechtszaak met veel vertrouwen tegemoet zien. Vooral als we hierbij ook mensen uitnodigen en wellicht ook aan het woord kunnen laten die genezen zijn door dit middel, terwijl de reguliere zorg ze niet kon helpen of zelfs “uitbehandeld” verklaarde.

Hoe dan ook voorzien wij een uiterst zonnige toekomst voor wietolie. We zien overal om ons heen immers dat cannabis voor zowel medicinaal als recreatief gebruik steeds meer gelegaliseerd wordt. Landen als Uruguay, Canada, Jamaica en enkele staten in de VS (waaronder California) zijn ons al voorgegaan, en binnenkort komt daar waarschijnlijk ook Luxemburg bij als eerste Europese land. Dus het gaat eigenlijk gewoon prima met de cannabisbeweging.

Het lijkt een kwestie van tijd dat ook ons land ‘om’ gaat. Want ook al zou dat de huidige medische gevestigde orde waarschijnlijk behoorlijk op zijn grondvesten doen schudden, dit middel is simpelweg te goed om het nog veel langer te negeren. De farma mag dan via sponsoring en lobbying op allerlei slinkse manieren hun eigen belangen proberen te verdedigen, maar een lobby vanuit het volk is uiteindelijk altijd het sterkst.

De toekomst is groen!

Kees, THC-Olie.nl.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]