Amerikanen voeren cannabisafval aan varkens

door Team Inc.

Amerikaanse varkenshouders willen de mogelijkheid onderzoeken om hun varkens wietafval te geven. Wiet ofwel cannabis heeft namelijk de eigenschap (bij mensen) dat het de eetlust bevordert en ook de vleeskwaliteit verbetert. Onderzoek moet uitwijzen of dit ook daadwerkelijk het geval is. Inmiddels geven een aantal varkenshouders al wietafval aan hun varkens.

De puriteinse Amerikanen, de grootste strijders tegen het gebruik van wiet of cannabis, zijn de laatste jaren helemaal omgeslagen als het gaat om medicinaal wietgebruik. In verschillende staten (33 in totaal) is het gebruik van medicinaal en zelfs voor recreatief gebruik toegestaan en er volgen telkens meer staten.

Telers en multinationals hebben de commerciële waarde van cannabis inmiddels ook ontdekt en jaarlijks groeit het areaal wietplanten in kassen met honderden hectares. Cannabis is big business in Amerika. Maar met de teelt wordt ook een hoop plantaardige restafval geproduceerd. De cannabisproducenten zijn daarom op zoek naar manieren om bijproducten van planten te gebruiken. Een aantal varkenshouders overweegt om dit aan hun varkens te voeren.

Hogere voeropname

„Het voeren van bijproducten van de legale marihuana-industrie kan voor velen in de varkensvleesindustrie interessant zijn”, zegt Anna Dilger, universitair hoofddocent Vleesproducten aan de universiteit van Illionois. „Voor zover ik weet, is er echter nog geen echt onderzoek over.”

In cannabis zit naast het helende CBD ook het bedwelmende stofje THC en dat zou theoretisch de eetlust ofwel de voeropname bij varkens kunnen verhogen. „Varkenshouders zijn hier absoluut nieuwsgierig naar”, zegt Dilger. „Maar we hebben niet veel wetenschappelijke informatie over hoe varkens op deze ingrediënten reageren en hoe varkensvlees daardoor zal veranderen.”

Wietkoekjesafval

Naast de plantresten is er ook interesse in het restafval van bakkerijen die marihuana-brownies of koekjes maken. Dit zijn meestal de randen of restjes die niet te koop worden aangeboden of producten die oudbakken zijn. Hoewel bakkerijafval een veelgebruikt voedselingrediënt is, is het een extra uitdaging wanneer het bakafval THC bevat.

Varkenshouder Dave Hoyle, eigenaar van Moto Perpetuo Farm, voert inmiddels cannabisafval aan een gedeelte van zijn varkens als experiment en hij zegt: „Ik heb het gevoel dat ik een verhoogde eetlust zie. De varkens lijken sneller te groeien dan hetzelfde ras dat een vergelijkbaar vrije-keusrantsoen heeft zonder de cannabis. Maar dit kan ik vooralsnog niet bewijzen met meetgegevens.” De restauranteigenaar die de cannabisvarkens afneemt, claimt dat de smaak en structuur beter zijn dan van andere varkens.

Peiling onder varkenshouders

In een recente peiling van de Amerikaanse website PORKnews zegt 78 procent van de respondenten dat zij van mening zijn dat onderzoekers moeten kijken naar het effect van varkensprestaties en vleeskwaliteit bij het eten van bijproducten van cannabis. 9 procent zegt nee en 14 procent geeft aan dat ze meer informatie over het onderwerp nodig heeft om een ​​beslissing te nemen.

Lees het volledige artikel op pigbusiness.nl (Bron)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]