Artsen willen opschorting van decriminalisering van cannabis

door Team Inc.

2022-07-27-Artsen willen opschorting van decriminalisering van cannabis

Thailand- Meer dan 800 artsen van het Ramathibodi-ziekenhuis hebben opgeroepen tot de onmiddellijke opschorting van het beleid van decriminalisering van cannabis. Dit om jongeren te beschermen.

Dit werd aangekondigd door de voorzitter van de Forensic Physicians Association of Thailand, Dr. Smith Srisont. Hij plaatste op zijn Facebook-account dat 851 artsen, docenten en alumni van de faculteit geneeskunde Ramathibodi Hospital aan de Mahidol University, een verklaring hadden afgegeven waarin werd verzocht om de onmiddellijke opschorting van de decriminalisering van recreatieve marihuana.

Negatieve effecten van cannabis op jongeren

Volgens de verklaring leidt de decriminalisering van cannabis zonder maatregelen en goed beleid voor veilig gebuik tot wijdverbreid gebruik van de drug onder jongeren, wat tot negatieve effecten kan leiden. “De huidige situatie is een reële bedreiging voor het gezondheidssysteem en de volksgezondheid, zowel op korte als op lange termijn”, aldus de verklaring.

De artsen drongen er bij de regering op aan om het beleid onmiddellijk op te schorten totdat er wetten waren om jongeren te beschermen tegen misbruik en om correct gebruik van cannabis te garanderen, om de impact op het grote publiek te minimaliseren.

Bron: Bangkokpost.com (EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

[adrotate banner="89"]