Home Drugs MDMA in Melbourne bevat ‘Dr Death’-medicijn

MDMA in Melbourne bevat ‘Dr Death’-medicijn

door Team Inc.

2021-10-18-MDMA wordt verkocht in Melbourne en bevat 'Dr Death'-medicijn

VicHealth waarschuwt dat in Melbourne verkochte MDMA met een gele kleur besmet kan zijn met PMMA, ook wel bekend als ‘Dr Death’.

Victoriaanse gezondheidsautoriteiten hebben gewaarschuwd dat er een gevaarlijk medicijn is gevonden dat tot de dood kan leiden in MDMA. De gevaarlijke drug wordt verspreid in Melbourne. Para-Methoxymethamfetamine, ook beken als PMMA of Dr. Death is een stimulerend middel met milde hallucinogene eigenschappen en is in MDMA aangetroffen als geplette, gele kristallen.

In een waarschuwing op vrijdagochtend zei de gezondheidsafdeling van Victoria dat PMMA een soortgelijk effect kan hebben als MDMA, maar het is toxischer en zorgt voor een minder euforisch effect. Bovendien kan het zeer krachtig zijn in kleine doses.

Gevaren van PMMA in mdma

“PMMA en het gerelateerde medicijn PMA zijn wereldwijd in verband gebracht met een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen, waarbij vaak zowel PMMA/PMA als MDMA betrokken zijn.” Het medicijn kan leiden tot een gevaarlijk hoge lichaamstemperatuur, ernstige kortademigheid, hartstilstand, stuiptrekkingen, plotselinge collaps, orgaanfalen en overlijden.

Bij lage doseringen kan PMMA worden aangezien voor MDMA, maar het duurt langer om effect te hebben. Dit kan leiden tot een overdosis.

Lees meer op theguardian.com (Bron, EN)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter