Home Aandelen & financieel Canadese wietproducent Tilray verovert de cannabiswereld

Canadese wietproducent Tilray verovert de cannabiswereld

door Team Inc.

2019-01-24-Wietproducent Tilray verovert cannabiswereld

De Canadese wietproducent Tilray maakte deze week bekend plannen te hebben om Natura Naturals over te nemen. Natura Naturals is een grote producent van (medische) cannabis in Leamington (Ontario).

De deal past in de strategie van Tilray om cannabis van externe leveranciers te kopen en zal helpen bij het aanpakken van tekorten op de Canadese, recreatieve markt.

Deal or no deal

Wanneer de deal binnen 12 maanden definitief rond komt, zal Tilray tot wel 70 miljoen Canadese dollars betalen – inclusief 15 miljoen Canadese dollars in contanten – aan Natura Naturals. Tilray CEO Brendan Kennedy: “We zijn blij een overeenkomst te hebben die ons in staat stelt onze capaciteit uit te breiden om kwalitatief hoogwaardige cannabisproducten aan de Canadese markt te leveren.”

Tilray betrad in juli als eerste cannabisbedrijf de Amerikaanse beurs (Nasdaq). Sindsdien heeft het bedrijf zijn activiteiten verder uitgebreid. In december kondigde Tilray een partnerschap aan met een afdeling van de Zwitserse drugsgigant Novartis AG om medische cannabisproducten te commercialiseren, nieuwe producten te ontwikkelen en artsen en apothekers voor te lichten over medicinale wiet.

Daarnaast sloot Tilray een overeenkomst met Authentic Brands om wereldwijd verschillende cannabismerken op de markt te brengen. Met behulp van de distributiekanalen en de ervaring van Authentic Brands zullen de cannabisproducten van Tilray in steeds meer winkels te verkrijgen zijn. Of makkelijker gezegd: Tilray verovert de cannabiswereld.

Bron o.a.:
https://www.businessinsider.nl/weed-tilray-stock-price-acquiring-natura-naturals-2019-1/https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-22/tilray-to-buy-natura-naturals-for-up-to-c-70m-c-35m-up-front-jr7s98m7

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter